Spor spikeri ve yazar Güntekin Onay, Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi teknik direktör Abdullah Avcı’nın göreve gelişini, yeni sezonda Beşiktaş'ın oyun planı ve temel oluşturacak 3 ismi ve Ricardo Quaeresma’nın takımda kalıp, kalmaması yönündeki tercihini duhuliye.com’a anlattı.

İşte Güntekin Onay'ın, Erdem Ulus'un sorularına verdiği cevaplar:

"Abdullah Avcı doğru bir tercih

Medipol Başakşehir’in teknik direktörü olarak, takımı sıfırdan alıp şampiyonluk yarışına sürekli ortak eden, her sezon sahada oyun anlayışını geliştiren, maç içinde oyun planına bağlı kalmayı başaran ve taktiksel geçişleri çok iyi yapabilen bir takım yarattı. Bu onun ne kadar iyi bir teknik adam olduğunu zaten ortaya koyuyor. Abdullah Avcı bu aşamada bence çok bir doğru bir tercih oldu. Milli takımında alt yaş kategorilerinde elde ettiği başarıdan beri, genç isimleri her zaman ekseninde tuttu. Beşiktaş'a bu yönde yapacağı hamlelerin olumlu geri dönüşleri olacaktır. Avcı’nın teknik direktörlük profiliyle Beşiktaş'ın beklentileri örtüşüyor.

Quaresma misyonunu tamamladı

Quaresma son dönemde kendini futbola veremedi. Belli bir yaşa geldi. Artık çok daha kolay sinirlenebilen bir oyuncu görüntüsünde. Bu onu oyun anlamında olumsuz etkiliyor. Quaresma’nın durumunu belirleyecek olan en önemli faktör Avcı’nın sistemi. Bu anlamda Beşiktaş’ta ki geleceği oyun planına bağlı. Avcı’nın Beşiktaş'a oynatmak istediği planda var mı? Yok mu? Buraya bakmak lazım.

Avcı sistemi 3 isim üzerine kuracak

Abdullah Avcı'nın Beşiktaş’ta ki oyun sistemini bence 3 oyuncu üzerine kuracak.

O isimler Dorukhan, Adem Ljajic, Burak Yılmaz olacak...

Bu üçlü önümüzdeki sezon Avcı’nın sisteminde temeli oluşturacak. Bence Avcı Sistemini takıma tam olarak monte ederse, Beşiktaş'ta önemli başarılara imza atabilecek düzeyde ve kalitede."