"SİVASSPOR BEKLEDİĞİMİN ALTINDAYDI"

Sivasspor ile oynamak zor. Sivas bugün beklediğim performansın altındaydı. Daha diri maçlarını da gördüm. Kadıköy'deki maçta da aynı şekilde. Bugün puan da alabilirdi.

"VIDA'NIN SERDAR'A FAYDASI VAR"

Çok mazereti olan bir Beşiktaş var. 12 oyuncusu yok. 1-2 tanesi dönmeye çalışıyor. Stoperdeki 3 oyuncunun 3'ü de yok. Vida imdada yetişti. Vida - Serdar ikilisinin Serdar'a da faydası oluyor. Genç oyuncuların gelişimi için önemli yanındaki liderler.

"İLK GOL MUHTEŞEM, İKİYİ ÇOK BEĞENDİM"

Korakor bir maç oldu. Güven'in attığı ilk gol muhteşem vuruş. İkinci golü ben daha çok beğendim. Neyi beğendim? Kafayı değil. Sivas yarı alanına bakan diliminde arkası dönükken 2-3 oyuncuya rağmen öyle döndü ki, aldı Rıdvan'a bıraktı, koşu yaptı, sonra döndü golü yaptı. Burada bir yaratıcılık var. Olmayan bir pozisyondu.

"GÜVEN KONTENJAN İÇİN ÖNEMLİ"

Güven'in performansı, Kenan'ın aleyhine tabii. İlk 11 oyuncuları döndüğü zaman yerli kontenjanı için Güven'i kullanabilme imkanı oldu. Formayı aldı. Eksiklerden ötürü oynadı ama Altay maçında da en beğendiğim oyunculardan biri Güven'di.

"BU KADAR EKSİĞE RAĞMEN ZİRVE YARIŞI"

4-3-3 başladı Sergen Yalçın. İlerideki 3 santrfor ile kanatlı oynadı. Oğuzhan, oyundan çıkana kadar iyi top oynadı. Orta sahadan attığı müthiş pas, gole dönüştü. Beşiktaş için çok değerli bir galibiyet. Trabzon kazanmış, Fenerbahçe favori olduğu bir maça çıkacak. Zirve yarışını bu kadar eksiğe rağmen devam ettirdi.

"KOLAY DEĞİL!"

Oyunu tartışabiliriz ama Sergen Yalçın sabah konuşurken iyi oyunu değil 3 puanı istemiştir. Şahane bir milli maç arası var. Beşiktaş kötü durumdaydı. Çok favoriydi Ajax. Kolay değil 3-4 gün sonra maça çıkmak. Kenan Karaman mesela çok yorgundu.

"TOPLUYOR DA TOPLUYOR"

Güven maça damgasını vurdu. Oğuzhan önemli mesajlar verdi. Maçın son düdüğünde Josef bitmiş vaziyetteydi. Haklıydı. Ghezzal'ın, Batshuayi'nin, Güven'in, N'Koudou'nun, Larin'in, Teixeira'nın vs. arkasını topluyor, topluyor da topluyor. Tam dama dedi milli ara geldi. Güzel istirahat etmesinde fayda var.

"ERSİN YAN TOPLARI TOPARLAMIŞ"

Tartışmalı pozisyonlar var. Ersin'in birkaç tane boşa çıktığı hataları vardı. Ancak, yan toplarda biraz daha toparlamış. En önemli özelliği, savunma arkası toplara çıkıp uzun vurdu.

"TAHMİNLERİ İYİDİR SERGEN HOCA'NIN"

Sergen Yalçın atıldı. Bizim programda Yaşar Kemal Uğurlu'dan bahsetti. Candaş Tolga Işık'ın programında 3-4 hafta içinde beni atarlar demişti. Tahminleri iyidir Sergen Hoca'nın.

"SAHAYA GİRİP TOPA VURDUĞU İÇİN ATILDI"

Sergen Hoca neden atıldı? Top oyun sahası içindeyken vurduğu için atıldı. Ağız okundu, yok küfür etti, bu topu bilmem ne diye küfür etti falan. Serdar Saatçı, Can'ın pozisyonundan ötürü taca attı. Hakemler, yeni kural gereği sakatlanan oyuncu için durduramıyor. Oyuncu atması lazım. Kırmızı kart ağır bir karar aslında. Buradaki ayırt edilebilmeli. Kural bunu söylüyor maalesef. Küfür vs değil. Sergen Yalçın, top çıkmadan oyundaki topa müdahale etti. Yaşar Kemal Uğurlu görmedi. 4. hakem görmüştür. Uyarılınca atılmıştır.

"MÜDAHALE YOK AMA KURAL ÖYLE"

Sergen Yalçın'ın oradan oyuna müdahalesi yok aslında ama kural öyle. Hakemin raporu ne olur bilemiyorum ama bu yüzden atıldı. Sonra ne dediğini ben bilemem, niyet de okuyamam.

"MİLLİ TAKIMA ERSİN'İ ALIRDIM"

Sergen Yalçın, kaleci almadı ve Ersin ile devam etti. Bu hocasının da başarısıdır. Milli takıma çağrılmadı mesela Ersin. Sinan Bolat yerine Ersin'i alır ödüllendirirdim. Beşiktaş'ın iyi bir kaleci antrenörü var. Ayrıca, Murat Şahin de kaleci antrenörlüğünden antrenörlüğe geçmiş biri.

"ÇALIŞMASA TOPU SANDALLA ÇIKARIRSIN"

Güven Yalçın, bu golü bir daha atar. Göreceksiniz. Meleke kazanmış. Bu vuruşu çalışmamış olsa sandalla denizden çıkarırsın. Çalışmış ama! 1 değil 3 kaleci olsa çıkaramaz.

"GÜVEN GOLÜ ATTI, ÖNE GEÇTİ"

Güven Yaçın golünü attı, Kenan'ın önüne geçti. Hücum presi var diye büyük takıma oyuncu olunmaz. Önce golünü atacaksın. Hücum pres Batshuayi'nin yaptığı, hemen gidiyor kalecinin dibine. Kenan Karaman iyi hücum pres de yapmıyor. Sadece bekle geri geliyor. Hemen yabana atılacak futbolcu değil. Zaman zaman düşünmek lazım.

"GÜVEN'E ARTIK GÜVEN"

Yarın N'Koudou da, Larin de düzelse Güven Yalçın ile devam edecek. Altay maçında ikinci devre oyuna girdi. Ajax maçında yazmadığı için oynatamadı. Bu oyuncuları kaybetmemek lazım. Güven'e artık güveneceksin.

"FORMAYI HOCA VERMEZ, OYUNCU ALIR"

Oğuzhan konusu biraz daha farklı. Güven'i maçlarda hiç görmemiştik. Oğuzhan, geçen sezondan beri ismi gibi değildi. Can'a forma verdi, Salih'e verdi, Necip'e verdi. Oğuzhan, Ajax maçında biraz kıpırdadı. Bugün ilk yarı iyiydi. Formayı hoca vermez, oyuncu alır.

Duhuliye.com