"EMEKLE, MÜCADELEYLE KAZANIYOR"

Josef'in son bir görüntüsü vardı, yığıldı. Bu kadro emekle, mücadeleyle kazanıyor, onun göstergesi. Sivas'ın futbolunu beğeniyorum, temel şeylerle oynayan, anlaşılabilir bir oyunu vardır ama bu eksik Beşiktaş'a karşı yine kendi oyun ezberini, karşılayan ve hızlı çıkan bir Sivas mı olacaktı yoksa eksiği ele alma yolunda mı değerlendirecekti? Birinciyi seçti Rıza hoca. 2. yarıda oyunu ele almaya çalışan bir Sivas izledik, çok ele aldı mı, tartışılır, onu görmedik.

"ÇOK ÖNEMLİ ZAMAN"

2. yarıda git geller olan bir oyuna döndü. Günün kazananı Güven, kaybedeni Pedro Henrique, kaçırdığı goller ve top kayıplarıyla. Beşiktaş, bu kadroyla iyi oyunu, güçlü oyunu, görkemli oyunu düşünmüyor, gayet de doğal. En zor maçlarından birinde, Sivas maçında işi gördü, Güven marifetiyle yaptı. Rosier'in güvenilirliği, genç oyuncuların devamlılığı galibiyeti getirdi. Çok önemli zamanda galibiyet aldı.

"SERGEN HOCA BİR ŞEYLER DEDİ"

Kenarda isyan etmek kolay da kenarda oturmak kolay değil teknik adam için. Herhalde bu sefer bir şeyler dedi, oldu, yapacak bir şey yok.

"GÜVEN BU MAÇTA OLDU"

Tam kadro Beşiktaş hakikaten çok güçlü. Bazen 1 maçta futbolcu olursunuz, Güven Yalçın bu maçta oldu. Bu maçta oynayacaktı, oynadı, denkleme girdi.

"ALEX TEIXEIRA HAZIR DEĞİL"

Alex Teixeira fizik olarak da hazır değil. Oyun ezberi de bozulur, fizik kalitesi de doğru yere çıkmayabilir. Zamana ihtiyacı var.

"BEKLENTİYİ YAKALAYAMADI"

Kenan Karaman, milli oyuncu, Türk oyuncu fakat 8 haftalık performansı beklentiyi yakalayamadı. 25 kişi kendi aralarında da rekabet halinde. Herkes hazır olunca Kenan'ın durumu ne olur? Biraz geride kaldığını söyleyebiliriz.

LİDERLİK HAD BİLDİRMEYLE OLMAZ"

Sergen hoca farklı bir lider. Balotelli ve Kuntz olayında cevap vermesine bence gerek yoktu, espriyle, içtenlikle, hoşgörüyle tarif ettiğimiz bir teknik adamdır Sergen hoca. Liderlik sadece haddini bildirmekle olmaz. Herkes kendi ağırlığını farklı farklı ifade eder. Sergen hoca daha farklı bir lider tipidir. Sergen hoca çok da beğendiğim lider tipi, bu yaşananları da gerginliklere bağlıyorum. Daha kucaklayıcı olabilirdi.

Duhuliye.com