NTV Spor'dan Övünç Özdem, Beşiktaş'ta Güven Yalçın'ın sözleşme uzatma görüşmelerini ve Burak Yılmaz iddiaları için önemli açıklamalarda bulundu:

"GÜVEN İÇİN GALATASARAY DEVREDEYDİ"

"Sözleşme uzatma görüşmelerinde en kolay isim Güven Yalçın'dı. Oyuncuyu Beşiktaş'ta kalmak istemesi, oyuncunun yıllık ücretinin yeni sezon ve 3 yıllık planlamada Beşiktaş'ın ödeyebilecek şekilde olması Beşiktaş'ın bu sözleşmeyi uzatmaya götürüyordu. Ama son olarak 400 yüz bin euro ve oynayacağı maç başı, atacağı gol başı, performans başı primlerin yer aldığı bir kontrat önerdiler Güven'e. Bunu kabul etmedi. Güven de 800 yüz bin, 1 milyon euro aralığında ve performansa bağlı primlerin olmadığı bir net kontrat istiyor. Bu durumda devreye Galatasaray girdi. Galatasaray'ın Güven üzerinden bir tasarrufu var. Beşiktaş'la hala sözleşme uzatmamış olması ve sözleşmesinin bitimine 2 ay kalması güvenin diğer takımların da görüşebileceği anlamına geliyor. Ama şimdi Galatasaray konusu, seçim öncesi vardı ama şimdi seçim olduğu, olacağı için ve yönetim değişeceği için belki teknik direktör ve teknik yapı da değişebileceği için. oradaki kararlar değişebilir. Oradaki iletişim kopabilir. O nedenle çok net konuşamıyorum ama Galatasaray'ın Güven'le ilgili bir teması olduğunu biliyorum. Güven'i kadroya katma niyetleri vardı. Ama Beşiktaş adına güvenin tercihini biraz zorlaştıracak bir durum. Beşiktaş da bu konu üzerinden belki Güven'e yapacağı teklifi yenileyebilir. Larin ve Vida'da da bir gelişme yok. İki taraf da hala teklifleri aynı şekilde bekliyorlar."

"BURAK YILMAZ'LA İLGİLİ PLANLAMA YOK"

"Burak Yılmaz'ın Türkiye'ye dönüş planı bugün için yok. Ancak bu, sezon sonu sözleşmesi biteceği ve serbest kalacağı için fikrinin değişmeyeceği anlamına gelmez. Alacağı teklifler, yapacağı görüşmeler, bunun sonunda vereceği karar kendisini Türkiye'ye getirebilir. Bu Beşiktaş olabilir mi? Evet olabilir ama olmayabilir mi? Evet olmayabilir. Türkiye'den başka bir takıma da gidebilir. Ancak şu anda 36-37 yaşında ve kariyerinin belki bonservissiz yapacağı tek kontrat olacak. Şimdi serbest durumda, Arap Yarımadası'na girebilir. Amerika'da eee MLS'te oynayabilir. Geçen yılın sonunda teklifler vardı. Miami ve Los Angeles'tan teklif almıştı. Onu biliyorum. Belki onları değerlendirmek isteyebilir. Fransa'da belki tekrar teklif alırsa ki orada kalabilir. Ama şu an için çok yoğun bir Beşiktaş gündemi yok. Beşiktaş'ta da Burak üzerinde bir planlama yok. Çünkü Beşiktaş'ta bir süredir yeni hoca, gençleşen kadro, yeni yapı bahsedilirken gelecek sene 37 yaşında olan Burak Yılmaz üzerine bir takım kurulması bana biraz çelişkili geliyor. Bu yüzden de Beşiktaş tarafının çok fazla o konu üzerinde plan yapmadığını düşünüyorum."