Beşiktaş, Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek çok önemli bir zafer elde etti.

Siyah-beyazlılarda Cyle Larin 2 golle yıldızlaşırken kaleci Ersin Destanoğlu da kurtardığı penaltıyla maça damga vurdu.

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın 2019-20 sezonunun ortasında göreve gelmesinin ardından son 8 maçta Karius'un yerine eldivenleri teslim ettiği Ersin, hocasının güvenini boşa çıkarmadı.

Ertesi sezon 35 lig maçında forma giyen genç file bekçisi başarılı performansıyla şampiyonlukta pay sahibi olan isimlerden oldu. Ersin bu sezon da 4 maçta kalesini gole kapatırken derbide kurtardığı penaltıyla hayati bir galibiyet getirdi.

DEĞERİNİ 170 KAT ARTIRDI

Yaz döneminde başta Nice olmak üzere Avrupa ekiplerinin radarında olan Ersin Destanoğlu, Beşiktaş'taki kısa profesyonel kariyerinde değerini 170 kat artırdı.

Sergen Yalçın döneminde ilk kez forma giydiği Antalyaspor maçında Transfermarkt verilerine göre 50 bin Euro değeri olan Ersin, sezon bitiminde ise bu rakamı 600 bin Euro'ya yükseltti. Şampiyon tamamlanan geçen sezon 5.5 milyon Euro'ya çıkan Ersin'in piyasa değeri şu an ise 8.5 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Ümit Milli Takım'ın kalesini başarıyla koruyan Ersin'in A Milli Takım'a seçilmesi bekleniyor.

2001 DOĞUMLULAR ARASINDA ZİRVEDE!

Ersin, 2001 doğumlu kaleciler arasında 8.5 milyon Euro'luk piyasa değeriyle de zirvede yer alıyor. Ersin'i Shakhtar'ın genç kalecisi Anatoliy Trubin 8 milyon Euro'luk piyasa değeri ile takip ederken Portekiz ekibi Famalicao'dan Luiz Junior 3 milyon Euro'luk piyasa değeri ile 3. sırada yer alıyor.

Duhuliye.com / ÖZEL HABER