Beşiktaş neredeyse bir ara döneme denk düşecek olan 22 gün sonrasında Denizlispor karşısında maça çıktığında, siyah- beyazlı ekipte teknik direktör Sergen Yalçın son müsabakaya göre ilk 11'de 5 değişiklik yaptı.

Gençlerbirliği müsabakasında ilk 11'de forma şansı bulan Tyler Boyd, Necip Uysal, Rıdvan Yılmaz, Francisco Montero ve Gökhan Töre'nin yerine Denizlispor karşılaşmasında Cyle Larin, Domagoj Vida, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier ve Fabrice N'Sakala oynadı.

Beşiktaş adına Denizlispor karşısında ilk yarı çok iyi geçti. Sergen Yalçın klasik 10 numara tercih etmemesi  doğru bir karar olarak görüldü. 

Günümüz futbolunda artık böyle bir şey yok.    

Beşiktaş ilk yarıda rakibine göre daha diri ve iyi göründü. Atiba farklı bir rol üstlenmiş durumda. 

"Valentine Rosier'i beğendim. Hem defansta hem de hücumda iyiydi. 

Ancak Denizlispor maçının rahat geçtiği gerçeğini de unutmayalım. 

Rachid Ghezzal için de rahat bir maçtı. Aldı, verdi, karşısında etkili bir savunma yoktu. Bir maçta değerlendirme yapmak doğru değil ama her iki oyuncu da umut verdi.

Aboubakar  nazar değmesin sakatlık problemini aşmış gibi görünüyor.

Geçmiş yıllarda başka takımlara transfer olma durumları vardı ama sağlık testlerini geçemedi.  Geldiğinden beri fark yaratıyor. Burak Yılmaz'ın ardından Aboubakar gibi birine ihtiyaç vardı. Aboubakar'ın olmadığı maçlarda Beşiktaş çok sıkıntı yaşar devre arasında yanına iyi bir santrafor şart.

Beşiktaş adına çok rahat geçen maçta, hakemin gereksiz kırmızı kart göstermesi sonucu skoru korumayı tercih etti. 

10 kişi kalınca geriye yaslanmak zorunda kaldı bu da kolay giden maçı zora soktu.

Ara transfer döneminde mutlaka tecrübeli bir kaleci ve iyi bir santrafor alınmalı. Takım kötü değil her hafta daha iyi olacak. 

"Şampiyonluk yarışında standart bir kaleci ile sonuca gidemezsiniz. 

Maç kurtaran bir kaleci alınana kadar bu takım geriye yaslanmadan oynamalı. Lig başından bu yana,  her maç gol yendi, her maç yediğinden bir fazlasını atamayabilirsin. 

Ne yapmak lazım ilk yarıdaki gibi oynamak yani topu rakip sahada tutmak şart.

Lig uzun maraton hatalardan ders çıkarmak lazım.