Dünya Kupası bileti sonrası gözler verilen sözlere çevrildi. TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun futbolculara villa vaadi tartışma yaratırken, Fatih Altaylı’nın “Hacıosmanoğlu kaç lira vergi vermiş?” sözleri yeniden gündeme damga vurdu.
A Milli Futbol Takımı’nın 2026 FIFA Dünya Kupası’na katılmayı garantilemesiyle birlikte geçmişte yapılan açıklamalar da yeniden tartışma konusu oldu. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun futbolculara Bodrum’da villa hediye etme vaadi gündeme gelirken, gazeteci Fatih Altaylı’nın bu sözlere yönelik eleştirileri yeniden öne çıktı.
HACIOSMANOĞLU: 4 BİN TANE VİLLA YAPACAĞIZ
A Milli Takım, play-off finalinde deplasmanda Kosova’yı Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası bileti aldı. Ay-yıldızlı ekip, bu sonuçla 2002’den sonra ilk kez turnuvaya katılma hakkı elde etti.
Bu tarihi başarının ardından gözler, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun daha önce yaptığı dikkat çekici açıklamaya çevrildi. Hacıosmanoğlu, bir programda milli takımın Dünya Kupası’na katılması halinde futbolculara Bodrum’da villa hediye edeceğini söylemişti.
Hacıosmanoğlu açıklamasında, şu ifadeleri kullanmıştı:
“22 senedir Dünya Kupası’na katılamıyoruz. Elinde böyle bir imkan varsa bizler de yönetim olarak gereğini yapacağız. Bodrum’da 4 bin tane villa yapacağız. Dünya Kupası’na katıldığımız takdirde bu evlerden futbolcularımıza vereceğiz. Bu evlerin TFF’ye satıldıktan sonra verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Ben kendi cebimden vereceğim futbolcularımıza bu evleri”
''KAÇ LİRA VERGİ VERDİ?''
Hacıosmanoğlu’nun bu sözleri üzerine gazeteci Fatih Altaylı’nın yaptığı değerlendirme ise yeniden gündeme geldi. Altaylı, söz konusu vaadin ekonomik boyutuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullanmıştı:
“O programda şey demiş; ‘Bodrum'da 4 bin tane villa yapıyorum, Milli Takım oyuncularına birer tane hediye edeceğim cebimden.’ Lafa bak. Şunu merak ettim; Bodrum'da 4 bin villayı nereye yapıyor? Kimle yapıyor? Ve acaba Hacıosmanoğlu kaç lira vergi vermiş? Çünkü birilerine villa hediye etmek için bir paran olması lazım. Bu parayı kazanabilmek için bir vergi vermiş olman lazım ve o vergisini vererek kazandığın paradan birilerine villa hediye etmen lazım, değil mi?”
Altaylı, açıklamasının devamında Hacıosmanoğlu’na doğrudan çağrıda bulunarak şunları söyledi:
“Kaç para vergi vermiş? Bari bir açıklasın bana, desin ki ‘Ben şu kadar vergi verdim’ diye. Açıklasın Sayın Hacıosmanoğlu; ‘Ben şu yatırımımı yaptım, geçen sene şu kadar vergi ödedim, kazancım budur. Bu yüzden de ben Milli Takım'daki 22 futbolcuya, her biri... Hadi ucuz olsun, 100 bin dolarlık villa hediye ediyorum.’ 100 bin dolara villa olmaz da Bodrum'da, hadi olsun. 100 bin dolar olsa tanesi, 2 milyon 200 bin dolar eder. 2 milyon 200 bin dolar hediye vermesi için... 2 milyon 200 bin dolar ne eder? Bayağı bir para eder doları TL'ye çevirirsen. Ciddi bir vergi ödemiş olması lazım o para için.”
Milli takımın tarihi başarısı sonrası yeniden alevlenen tartışma, kamuoyunda hem verilen sözlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği hem de bu vaadin ekonomik boyutu üzerine yeni soru işaretlerini beraberinde getirdi.
duhuliye.com
YORUMLAR (14)
Adam sırf bu proje için TFF başkanı oldu bence. Ağaoğlu yapamadı bu devraldı sen bana bırak ben yaparım dedi kesin. O bölgeyi biliyorum. Milas Boğaziçi köyünde kuşların göç alanı. İmar yok. Betona gömecekler doğayı. Aklınca millilere villa hediye ederek izin sürecini kolaylaştırmaya çalışıyor. Trabzon lobisi tam gaz devam.
@Murat bey Boğaziçi'ni kafaya takmışlar zaten yok etmeye kararlılar. Yakında boş yer kalmayacak.
Zor değil her hafta Beşiktaş'a 1 milyon, 2 milyon tl ceza kesiyorlar. Diğer kulüpleri eklediğinde tüm masraflar çıkıyor.
HACI OSMAN GİTSE BİLE İÇERİYİ SİYASETİN MAŞASI OLAN HAMİT ALTINTOP DİZAYN EDİYOR MİLLET UYANIN ARTIK. BU HAMİT FEDERASYONA GIRDIGINDEN BERİ GS MAACLARINDA SÜREKLİ HAKEM HATASI SÜREKLİ FARKINDA DEGILMISNIZ ACIN GOZUNUZU ARTIK. OSMAN GIDIYOR BASKASI GELIYOR BU HERİF ODAGI ŞAŞITIYOR KENDI ÜZERİNDEN.. BİZİM ONCE HAMITI BİTİRMEMİZ GEREKIYOR SONRA AKP YI.. YOKSA BOSA BU EMEKLER..
ALLAH'IM BIZI ŞU HACIOSMANOVIÇDEN KURTAR SANA YALVARIYORUM gerçi bu giderse yerinde kesin başka bir vampir gelir bu işin içinden nasıl çıkılır bilemiyorum yanlız şunu çok iyi biliyorum miğdem acayip bulanıyor düşündükçe 🤢
Ulan sırf Hacıosmanoğlununreklamını yapayım derken, Orkunun buz gibi golüne şu arsızı çöktürdünüz ya ona yanıyorum yuh bee🦅
Bende vergi usül kanununa muhalefetten 18 ay ceza aldım, beş kuruş vergi borcum yok, 5 kuruş vergi kaçırmışlığım yok. Müfettişe klasörü 1 hafta geç teslim ettim cezası 18 ay. İnceleme sonucunda borcum olmadığına kanaat getirselerde muhalefetten 18 ay :) yandaş olunca milyon dolarlık borçları silerler, ama yandaş olmayınca muhalefetten cezayı kitliyorlar, yandaş olunca adam öldürmeninde cezası yok gerçi
Vergiyi gariban öder zengin faizle zenginliğine zenginlik katar kuruş vergi ödemez, gurbetçi verdiği oyla bizim nasıl yönetileceğimize karar verir. Fıkra bu kadar.
@Gündoğdu gurbetçilere oy kullanma hakkı verilmesine ben de karşıyım. nedenini mantığını anlıyorum ama buna rağmen benim gerçeklerimden bihaber kişilerin benim geleceğimi oylamasının haksızlık olduğunu düşünüyorum.
@Gündoğdu Yalan, algı kanınıza işlemiş! Son seçimlerde yurt dışı oylarında son turda verilen toplam oy 3,5 milyon, A ve B blok arasındaki fark da 300 bin. Yani bahaneniz boş! Her Türk vatandaşının oy verme hakkı vardır, işinize gelmeyince ancak böyle boş boş konuşun. O 300 bin fark olmasa da kaybedince bahaneniz ne olacak acaba? Türkiye'de kendi partinize oy vermeyenlere hakaret edenlerden ne beklenir ki? Vergi kaçırır, erken emekli olur, hile yapar, birbirini dolandırır, kurallara uymaz vs. vs. ama suçlu başkası öyle mi? Verdiğin verginin 10 katını gurbetçi dediğin 1 ayda senden daha fazla ülke ekonomisine katkı yapıyor zaten. Gurbetçi olmasa döviz rezervini kaçırdığın verginle mi karşılayacaksın? Biraz akıl, biraz mantık desem de boş biliyorum, çünkü bunun için beyin lazım!
@Gündoğdu Hayatında gurbetçi kadar vergi verdin mi de konuşuyorsun? Hem vergi kaçırır, yolsuzluk yapar, alavere dalavere yapar hem de konuşur! Seçimi gurbetçi oyuyla kaybetmiyorsun, Türkiye genelinde verilen milyonlarca oyla kaybettiğini anlama özürlüsün belli ki! Hasetlikten gidersen bu gidişle!
@Gündoğdu ya kardeş bu gurbetçinin bu ülkenin kaderiyle oynadığını yıllar yılı söylüyorum ilk defa sen dile getirdin hatta ben gurbetçiler oy yasaklansın diyenim sen bu ülkede yaşamıryosunki neysee bi eli yağda bir eli balda senede 1 ay geliyorlar faiz altın hesabı götür yüzde iki enflasyonu olan alamanyada doldur sepetleri güzel evler sonra gel benim kaderimde oyna yıllar yılı hep sağ 4 milyon oy yüzbin halk partisine çıkmaz 3milyon 900bin sağ ezelden beri demirel Özal Tansu mesut tayyip bu sırayla gider belediye seçimlerine oy kullansınlar chp tırt
Soyguncu, talancı ve iktidar yalakası bir puşt işte. Bizde sınıf bilinci yok. Bu leş kargalarına meydanı boş bıraktık. Bunlar tek anlayacağı dil belli..
Villaların yapılacağı arazı imara kapalı yer sırf milli takımı ve oyuncuları ortaya atarak sırf arazıyı develetten bedava alıp 25 kişiye bedava verecek 3975 villayı kendine yapacak
Beşiktaş’ı sömürüyorlar ya Beşiktaş’ın parasıyla yaparlar…
Halk olarak her turlu vergi isleri bizde sayin altayli, biliyor olmaniz lazim.
Milli takımın dünya kupasına gidemeyeceğini düşünüp bu vaatte bulunmuştur, bu kesin. Şimdi ağzından çıkan vaadi yerine getirme zamanı. Görelim bakalım, yapabilecek kadar erkek mi?