Hürser Tekinoktay sosyal medya hesabından Türkiye Futbol Federasyonu’na seslendi ve maçın hakeminin değiştirilmesini istedi.
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Tekinoktay, Duhuliye.com’a açıklamalarda bulundu.

İşte Tekinoktay’ın açıklamaları:

“HAKEM DEĞİŞMELİ, ÇÜNKÜ…”

Fenerbahçe – Beşiktaş maçının hakemi hakkında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un şirketlerinde çalıştığı, Fenerbahçeli olduğu gibi söylentiler var. Bu iddialar gerçekse bu maça atanması skandaldır. Geçen sezon Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe – Beşiktaş maçının hakemi, Zorlu’da yapılan toplantının ardından değiştirilmişti. O derbide neler olduğunu bugün dahi hatırlıyoruz. Hakem Cüneyt Çakır, Beşiktaş’ın iki penaltı pozisyonunda VAR’a dahi gitmemişti. Federasyon henüz o maçın altından kalkamamışken üzerine yapılacak böyle bir hatayı ne Federasyon, ne de Türk futbolu kaldıramaz. Hele bir de Ali Koç ile arasında ticari ilişki varsa bu atama tam bir skandal olur. Zaten Türk futbolunda pandemi sürecinden dolayı seyircisiz maçlar, motivasyonsuz ortam, ekonomik faktörler gibi seyir kaybına sebep olan pek çok problem varken, bu maçta hakem hatasından kaynaklanabilecek bir olumsuzluk düşünülemez.

Ayrıca dünyanın hiçbir yerinde; bu kadar tecrübesiz, az maç yönetmiş bir hakem böyle yüksek gerilimli, gözlerin üzerinde olduğu, ligin kaderini etkileyecek bir maça verilemez. Böyle hakemler bu maçlara verildiğinde ne olduğunu daha önce gördük. Geçen sezon Zorlu’da yapılan atamadan sonra bu maç Federasyon için normal bir derbi değil. Her maç elbette aynı öneme sahip ama Federasyon bu maçtaki bir hakem hatasını açıklayamaz. Hakem atamasının değiştirilmesi yönündeki paylaşımımı bu sebeplerden ötürü yaptım.

“AHMET NUR ÇEBİ GENÇ HAKEMLER YERİNE GENÇ FUTBOLCULARI KAZANSIN”

Ahmet Nur Çebi, bugünkü açıklamalarında “Genç hakemleri kazanmak lazım.” gibi ifadeler kullanmış. Genç hakemlerin kazanılacağı, tecrübe kazanacağı yer Beşiktaş maçları değildir. Daha önce benzer atamalarda Beşiktaş’ın hakkının nasıl yendiğini gördük. Ahmet Nur Çebi genç hakemleri nasıl kazanacağım diye düşünmek yerine Beşiktaş’ın alt yapısında yıllarca yetiştirilip emek verilen futbolcuları kazanmayı düşünmeli.
Ayrıca o çocuklar ve aileleri bir gün şanlı Beşiktaş forması giymeyi hayal ederek Beşiktaş’a geliyorlar. Beşiktaş, koronavirüs vakalarından dolayı Başakşehir maçında oynatamadığı savunma oyuncularının yerine oyuncu koyamadı. Başta Fatih Aksoy olmak üzere Alpay Çelebi ve Ahmet Gülay başka takımlara kiralık verildiler. Keşke hakemlerden önce bu futbolcuların kazanılması düşünülseydi. Üstelik bahsini ettiğimiz bu futbolcular sıradan futbolcular değil. Artık üst düzey performansa hazır hale gelen ve uluslararası deneyimi bulunan, hatta kendi yaşından üst yaş kategorilerinde oynayan milli takım futbolcuları. Biz kendi oyuncularımızı kiralayıp, dışarıdan aynı yaşta oyuncular alıp onları farklı mevkilerde oynatarak kazanmaya çalışıyoruz. Kendimize değil, dışarıya futbolcu yetiştiriyoruz.

Duhuliye.com ÖZEL HABER