İşte Oktay’ın açıklamaları:

“EN UYUMLU TAKIM BEŞİKTAŞ”
Süper Lig’e baktığımızda Beşiktaş; ligin en derli toplu oynayan, en fazla takım görüntüsü veren, en uyumlu ve en iyi anlaşan futbolcu grubuna sahip takımı olarak gözüküyor. Hocanın oyun sistemini sahada sabırla ve çok sadık kalarak yerine getiriyorlar, oyun sisteminin dışına asla çıkmıyorlar. 90 dakika bitene kadar bunu uygulamaya çalışıyorlar, makina düzeninde oynuyorlar, bazen yavaş, top gezdirerek, bazen tempoyu düşürerek. Ama bekleyip boşluk bulduklarında da bir anda hücuma dönüp darbeyi indirerek sonucu alabiliyorlar. İşte Galatasaray bizim hep bu ismi ile andığımız İnönü’ye, böyle bir Beşiktaş’ın evine gelecek.

“GALATASARAY’IN SAVUNMACILARI YETERSİZ”
Galatasaray’a gelecek olursak; çok da uyumu yakalayamamış, futbolcu performanslarında zigzag çizen, iniş çıkış yaşayan ve dirençli rakiplerle oynadıklarında demoralize olan, sonuca gidemeyen bir ekip görüntüsünde. Aynı zamanda orta sahanın bütün kontrolünü bir ön liberoya verip neredeyse 6 defansı zayıf, hücumcu oyuncuyla oynayan bir takım ancak Beşiktaş’a karşı aha dirençli bir orta saha kurgusuyla oynayacaklarını tahmin ediyorum. En azından Taylan Antalyalı’nın yanına dirençli bir orta saha daha koyabilirler. Eğer bu maça 6 tane defansı zayıf, hücumcu oyuncuyla çıkarlarsa Beşiktaş bu zaaftan müthiş derecede faydalanıp bu futbolcuların defansif görevlerini ihmal etmeleri halinde bırakacakları boşluklardan; Ghezzal, Larin, Aboubakar, N’Koudou ve Mensah gibi oyuncularıyla çok istifade ederek önemli pozisyonlar bulabilir.

“HAKEM FAKTÖRÜ DEVREYE GİRMEZSE…”
Atiba ve Josef formda oldukları takdirde, Galatasaray’ın hücum varyasyonu olarak çok pozisyon bulacağını zannetmiyorum. Aksine Beşiktaş; Atiba – Josef – Mensah üçlüsü tarafından kapacağı toplarla çok kolay ve hızlı bir şekilde pozisyona girip Ghezzal – Larin – Aboubakar hücum hattıyla bunları değerlendirebilir. Ben şahsen bu görüntüde, Beşiktaş’ın avantajının rakibine oranla daha fazla olduğunu düşünüyorum. Çok sayıda yüzde yüz pozisyon harcamadığı ve hakem faktörü devreye girmediği takdirde, basit bir gol de yemezse eğer, Beşiktaş bu maçın favorisidir ve umuyorum sahadan galibiyetle ayrılan taraf Beşiktaş olacaktır.

Doruk KOÇ / Duhuliye