Maçın hakemi Zorbay Küçük, FIFA kokardı taşıyan hakeme yakışmayacak bir maç yönetti. Önemli faul, kart ve uygulama hataları yaptı.

28. dakikada Puchacz, Batshuayi’ye penaltıyı gerektirecek bir hamle yapıyor. Ancak penaltı pozisyonu öncesi Batshuayi rakibini topsuz alanda çekerek düşürüyor.

Burada uygulama şu şekilde olmalıydı: VAR, maçın hakemini kenara “Sonucu bilinen bir inceleme” için davet etmeliydi. Hakem penaltı pozisyonundan önceki faulü değerlendirip; Batshuayi’ye sarı kartını göstererek, Trabzonspor lehine faul vermeliydi. Penaltıdan önce faul kararı vermesine rağmen Puchacz’a da kontrolsüz hamlesi nedeniyle sarı kartını çıkartmalıydı.

Tekrar gerektirmez

47. dakikada kaleciye pas kararı verildi. Hakem, kale sahası ön çizgisinden yaptırması gereken endirekt serbest vuruşu, kale sahası yan çizgisinden yaptırarak önemli bir yanlışa imza attı.

Barajı da 5 metreye kurdurmasını da anlayamadım. Burada bir “Kural hatası” tartışması olacaktır.

İtiraz halinde ben TFF’nin maç tekrarına karar vereceğini düşünmüyorum. Bence de hakem kuralı bilmiyor ve “Kural Hatası” yapıyor. Ancak her kural hatası maç tekrarını gerektirmez.

Yapılan hatanın maçın gidişatını önemli ölçüde etkilemesi gerekir. Bu serbest vuruş yerinden yapılsaydı kesinlikle gol olurdu demek çok mantıklı değil. 67. dakikadaki Beşiktaş lehine verilen penaltı doğruydu. 80. dakikada Larin’in kırmızı kartı doğruydu ancak sorumlusu hakemdi. Siopis’in ısrarlı çekmesini erken değerlendirse, bu gerginlik yaşanmayacak ve Larin sahada kalacaktı.

Deniz ÇOBAN / Fanatik