Ersin Düzen'in notlarından öne çıkanlar şu şekilde oldu:

N'Koudou, daha ilk dakikada hiç gereği olmadan böyle bir müdahalede bulunuyor. Kırmızı diyenler var. Bana göre sarı kart...  Ancak, hakem kırmızı çıkarmış olsaydı böyle kırmızı olur mu der miydim? Demezdim. 

MAÇ GERGİN BİR ORTAMDA BAŞLASA ANLARDIM

İkincisi; mesela bir derbi maçı olsaydı, bir hafta boyunca karşılıklı demeçler, ortalık gerilmiş, maç da gergin başlasa, hakem o gerginliği sakinleştirmek; futbolculara bir nevi tırnak içerisinde ayar vermek için sarı kartını kullansa eyvallah derim. Kontrol altına almaya çalışıyor derim. Böyle bir şeye gerek yok. 

İKİNCİ SARI KART BENCE DOĞRU DEĞİL 

Diyor ki Emrecan'a, Sen dirseğinle müdahalede bulundun. Sarı kartı o yüzden verdim. Pozisyonun tekrarını izliyorsunuz. Öyle bir durum yok. Baktığımda, genellikle herkes ikinci sarı karta doğru kart demiş. Bana göre sarı kart değil...

İkinci sarı kartta herhangi bir şekilde rakibe vurma niyeti, rakibin suratına müdahalesi yok. O esnada dönmeye çalışırken kolun doğal konumuyla birlikte oyuncunun normalde kolla temasından... Yani ikinci sarıyı göstermemesi, kırmızı kartı göstermemesi bana göre daha doğru bir karar olurdu. 

NORMALDE 10 KİŞİ KALMASI GEREKEN ALANYASPOR'DU

Fatih'in Weghorst'la olan pozisyonunda... Kırmızı kart görüp normalde 10 kişi kalması gereken takım Alanyaspor'du. Hakem sonucu direkt olarak etkilemiştir. Yasin Kol, daha Nkoudou'ya gösterdiği sarı karttan sonra muhtemelen kafası orada kaldı.

Maçın kontrolünü kaybetmiştir. Sarı kartlarla oyuncuları bir nevi maçı idare etmeye çalışmıştır. Ama o idare biçimi de şu an bir konu başlığı olarak hakemi değerlendirmemize neden olmuştur. 

Çünkü son zamanlarda izlediğim en kötü hakem yönetimlerinden birisini gördüm.