06.09.2026 - 08:49

Takip Et:

Hakem Meler uçurumdan atladı!

Mustafa Çulcu'nun Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısı...

Maçta hiç de düşündüğümüz gibi güçlü bir orta alan mücadelesi seyretmedik. Rakip kaleye kolay gidişler ve final pası öncesinde top kayıpları oldu. Fenerbahçe, taçtan gelen topta Agbadou hata yapınca Skriniar ile golü buldu. Beşiktaş ise Trossard'ın ayak dışıyla mükemmel pasında Rıdvan'ın klas vuruşuyla beraberliği yakaladı. İkinci yarı sanki Beşiktaş evinde oynarcasına temposunu hiç düşürmedi.

Halil Umut Meler kuşkusuz ligin en kariyerli hakemi. 6. dakikada ceza alanı içinde Oğuz ile mücadele esnasında yerden seken top Agbadou'nun omuz-kol bölgesinden sekiyor. Bu görüntülerle temasın yerini çözmek zor. Hakem “devam” dedi. En yakındaki İrfan Can, pozisyonu en iyi gören oyuncuydu ancak o da reaksiyon vermedi.

50. dakikada Vlahovic'in attığı golde Kanté ile mücadelesinde karşılıklı basit bir temas var fakat hakem faul verdi. Neye faul verdiğini anlamak mümkün değil! Oysa bu temas modern futbolda faul değil, gol verilmeliydi.

Skriniar-Vlahovic eşleşmesini maç başından itibaren çözemedi. Hakemler oyuncuları tanımalılar, geçmişlerinde yaşadıklarını bilmeliler.

  1. dakikada yaşanan krizde Skriniar, Vlahovic'in boğazını sıkıyor. Vlahovic de Skriniar'a anlamı kötü olan bir el işareti yapıyor. Her iki oyuncuya da kırmızı kart çıkmalıydı. Hakem, sarı kartla geçiştirdi.
  2. dakikada Beşiktaş ceza alanı ön çizgisinde Salih'in Kerem'e net bir faulü var. Çizgi içinde olsa VAR devreye girerdi ama girmedi. Demek ki dışarıda. Pozisyon dışarıda ise Meler frikik ve sarı kart vermeliydi ancak hiçbir şey vermedi. Büyük hata!

Meler ürkek ve tedirgindi. Daha iyi bir performans beklerdim.

Bu maç Meler için köprüden önce son çıkıştı, uçurumdan aşağı atladı.

Mustafa Çulcu / Sabah
 

www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026

YORUMLAR (5)

EED
06.09.2026 - 09:59

Halil Umut Meler ligin en kariyerli hakemi ise tüm hakemlerimiz çöp seviyesindedir amatör küme maçı bile yönetemeyecek kadar kötüdürler. Hiç bir maçı doğru yönetemeyen, eyyamcı, korkak, sürekli oyunu kesen, yetersiz, kişiliksiz hakemlik profili sergileyen müsveddelerdir.

Yanıtla Beğenme (0)
Toprak
06.09.2026 - 09:18

Aktif hakemliğinizde de kötüydün, eğitmenliğinizde de yorumcuykende. Vitaminsiz, her pozisyonda kendini yerden yere atan kerem efendiye yapılanın fauller falan alakasınyok zayıf olduğu için uçuyor. Orta sahada Lukakunun Trossarda yaptığı müdahaleye devam dşyen hakem buna hayli hayli devam der

Yanıtla Beğenme (0)
Toprak
06.09.2026 - 09:17

Aktif hakemliğinizde de kötüydün, eğitmenliğinizde de yorumcuykende. Vitaminsiz, her pozisyonda kendini yerden yere atan kerem efendiye yapılanın fauller falan alakasınyok zayıf olduğu için uçuyor. Orta sahada Lukakunun Trossarda yaptığı müdahaleye devam dşyen hakem buna hayli hayli devam der

Yanıtla Beğenme (0)
Bjk03
06.09.2026 - 09:06

Yahu yabancılar hakrme küfür ediyor sarılardan hakemler oralı olmuyor. Skribyara net kırmızı verilse Vlahoiç o hareketi yapmazdı nige Vlahovic kırmızı kart görsün ? Siz o el hareketinden ne anladınız ? Vlahovic diyir ki sena yüzük alacam. O archi briwn fuck yo diyir melere ne var ne hakem oralı olmuyit. Aytıca skrinyarın Vlahovice bir elle yüzüne kasti vuruyir. Ceza sahasında da sanki düşüyir tekme atıyor Vlahovice o da kırmızı kart penaltı. Siz maçı nasıl izlediniz yada nerenizle ?

Yanıtla Beğenme (0)
Toprak
06.09.2026 - 09:47

@Bjk03 götüyle izlediği için böyle konuşuyorlar

Beğenme (0)
Cevo
06.09.2026 - 08:54

Demek ki neymiş? Beşiktaş yine koydu!

Yanıtla Beğenme (1)