A Spor'da konuşan Okan Koç, Beşiktaş - Kayserispor maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.
Okan Koç: “Hakemler, siyah-beyaz formayı görünce kararlarını değiştiriyor. Aynı penaltı pozisyonları rakiplere verilirken, söz konusu Beşiktaş olunca verilmiyor.
Transferler tabii ki önemli ama transfer kadar önemli olan bir şey daha var: Hakemlerin Beşiktaş’a karşı olan ön yargılarının kaldırılması gerekiyor.
Sonuç olarak ne kadar transfer yaparsan yap, yine bir maçta böyle bir penaltın verilmez, futbolcuna haksız kırmızı kartlar verilir, saha içinde futbolcular hakemlerin onlara karşı art niyetli olduğunu fark eder ve bu durum oyunlarını etkiler.
Hatta geçtiğimiz haftalarda yayıncı kuruluşa maç sonrası Salih ve Orkun’un hakemle ilgili sitemi vardı. Düşünün, futbolcular bile sitem edecek noktaya geldiyse taraftarların sitemi nereye kadar gider?
Benim Beşiktaşlı olmam ya da olmamam önemli değil. Fakat en çok mağdur edilen, hakkı yenilen takımların başında Beşiktaş geliyor. Bu tarz bazı hakemler tarafından yapılan operasyonların önüne geçilmesi gerekiyor.
En azından bunların önüne geçilecek bir şeyler yapılmalı. Ben bunları bir futbolsever olarak söylüyorum. Bunlarla ilgili önlem alınması gerekiyor.”
duhuliye.com