Spor yazarı ve yorumcu Şafak Malatya, Beşiktaş gündemini Duhuliye.com için değerlendirdi.

"RIDVAN BİZE GÜNÜMÜZ SOL BEKİNİ GÖSTERDİ"

"Öncelikle Cebelitarık maçındaki 6-0'lık skor, her ne kadar rakip Cebelitarık olsa da umut vadedici bir skordu. Çünkü Milli Takım, aynı Şenol Güneş'in geldiği ilk dönemdeki gibi motive ve heyecanla başlamıştı. Burada bir parantez de pozitif ayrımcılık yapıp Rıdvan'a açmak lazım. Rıdvan, bize iki ayrı devrede bir sol bekin nasıl günümüze evrildiği gösterdi. İlk 45 dakikada biz Caner'le şunu gördük: Sürekli bam güm orta... İleride set hücum ezberi olmayan, sadece kanatlardan ilk yarı boyunca gelişi güzel ortalayan bir sol bek performansı gördük. Ama 2. yarıda Rıdvan'ın oyuna girmesiyle beraber dinamik bir sol bek nasıl olur, nerede ne şekilde orta açılır, bazen yerden, bazen ön direğe, bazen arka direğe, bazen penaltkı noktasına, bazen de santrforun kafasına indirecek şekilde pozisyon alabilen sol beki, yani günümüzün sol bekini gördük. 

"MESAJI ÇOK NET ŞEKİLDE VERDİ!"

"Allah nazardan korusun. Bu işin Beşiktaş'ı, Galatasaray'ı, Fenerbahçe'si yok. Hepsi bizim çocuklarımız. Ama Rıdvan milli maçta parmak ısırttı. Bir kere daha dedi ki, devre arasında ya da sezon sonu mu olur bilmiyorum ama yabancı kontenjanını açın. Biz Umut Meraş'la bu takımın sol bekini kapatırız kardeşim mesajını çok net bir şekilde verdi."

"BEŞİKTAŞ'I BURADAN ÇIKARACAK TEK İSİM SERGEN YALÇIN"

"Beşiktaş özelinde de tabii ki üst üste gelen mağlubiyetler, hatta son 10 maçta sadece 2 galibiyet alınması... Mental olarak demoralize olmuş, henüz yıldızlarıyla oynama pratiğine alışamamış bir takımdan bahsediyoruz. Ama bu takımın bu durumdan çıkmasına yardımcı olabilecek tek şey de Sergen Yalçın'dır. Bunu geçen sene yaptı, yine yapacaktır. Bu takım buradan tekrar çıkacaktır. Ama önemli olan nasıl çıkacağı ve artık bazı şeyleri kabullenerek hareket edebilmesi." 

"10 PUANLIK FARK ERİTİLEBİLİR"

"Bunun en güzel ve en yakın örneğini bu milli arada görüyoruz. Yakın zamanda Sergen hoca, takımı milli aralarda kampa almıyordu. Ama bu milli arada Beşiktaş bir hazırlık maçı oynadı, daha birlikte zaman geçirmeye başladı. Hazırlık maçında skor ya da oynanan takım önemli değil. Sergen hoca, artık 'Tamam, bu takımı toparlayacağız' mesajını verdi. O yüzden Alanyaspor maçıyla ben Beşiktaş'ın 'Milli aralardan dönüş zordur' ezberini bozacağını düşünüyorum. Fenerbahçe maçına kadar kazanma ritmini yeniden sağlayan bir Beşiktaş'ın da bu 10 puanlık farkı eritme ihtimalini de çok yüksek görüyorum."

"HAKEMLER BEŞİKTAŞ'I DENEME TAHTASI KONUMUNA GETİRDİ!"

"Yukarıda Beşiktaş'ın son 10 maçta 2 galibiyet aldığını konuştuk. Şimdi de şunun altını çizmemiz lazım; bu kötü grafiğe rağmen Beşiktaş'ın hakemler tarafından yenilmiş en az 8 puanı var. O yüzden şu su götürmez bir gerçek ki, Beşiktaş hakemler tarafından bir deneme tahtası konumuna getirildi. Burada yönetimin almış olduğu aksiyonları, şahsen ben yeterli bulmuyorum. Ama bu benim görüşüm. Çünkü sayın başkan, Sporting maçından önce dedi ki, biz her şeyi herkesin gözü önünde yapmıyoruz. Ama inanın ilgili yerlerle görüşmelerimizi yapıyoruz." 

"HAKEMLERİN BASKISINI KIRABİLECEKLER Mİ, SORU İŞARETİ"

"Gelinen noktada bir de şöyle bir durum var; siz camiaların liderleri sıfatındaysanız, biraz da camiaların mental olarak rahatlamalarına yardımcı olmanız lazım. Muhakkak ki yapıyorlardır, en az bizim kadar Beşiktaş'ın doğrandığını görüyorlardır, ama Beşiktaş yönetiminin yeterli bir şekilde doğru baskı ve zamanlamayla hakemlerin kulüp üzerindeki baskısını kırabilecekler mi? Bu şimdilik soru işareti."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ