Nihat Kahveci' nin tespitleri şöyle:

DEPLASMANDA 3 GOL ATMAK ÖNEMLİ 

Beşiktaş İsmael döneminde ilk deplasman galibiyetini elde etti. İyi oynadı mı? Bence kazanacak pozisyonlara girdi. Deplasmanda 3 gol atmak çok önemlidir. Yediği 2 tane de gol var. Hatta Montero kırmızı yedikten sonra ev sahibi ekip daha erken gol bulsaydı maç berabere bile bitebilirdi. 

GENCİZ DİYE DEĞİL, KALİTELİ OYUNCULARIZ DİYE... 

Beşiktaş'ta güzel olaylar vardı... Ersin, Rıdvan, Serdar ve Emirhan'ın ilk 11'de başlamaları, özellikle gençleştirme projesinden bahsedildiği, altyapıya verilen önemden bahsedildiği bir dönemde Beşiktaşlı taraftarları memnun etmiştir. Bu çocuklarda, özellikle Emirhan'ın ve Serdar'ın göstermiş olduğu performans "Biz sadece Beşiktaş altyapısında oynuyoruz, genç oyuncuyuz diye değil; biz kaliteli oyuncularız diye oynuyoruz" u gösterdi. 

GÖREVİNİ YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM 

Özellikle Emirhan'ın orta sahada hem defansif hem ofansif anlamda almış olduğu sorumluluk hoşuma gitti. Kolay değil... İki aydır ortalıkta olmayan Emirhan Kasımpaşa maçının ikinci yarısında girdi, etkili oynadı. Öyle ya da böyle, zor bir deplasmanda Kayserispor'a karşı görevini yaptığını düşünüyorum. 

EN AZ DİĞERLERİ KADAR OYNAR, OYNADI DA... 

Serdar, her ne kadar da kendi kalesine atmış da olsa, orada bulunması, o kafayı vurması... Thiam gibi atletik bir oyuncuyla ikili mücadelelerdeki sertliği, kendine özgüveni hoşuma gitti. Daha iyi oynayabilir mi; oynayabilir. Ama Welinton'u, Vida'yı, Monteiro'yu, oynadığında Necip'in stoper performansını gördüğümde Serdar'ın da onlardan aşağı kalır bir tarafı yok. En az onlar kadar oynar ve oynadı. 

İSTİKRARLI BİR FENERBAHÇE GELECEK 

Her iki takımın maça giriş anına bakıyorum... Fenerbahçe çok istikrarlı bir şekilde, oturmuş kadrosu. Artık ne yaptığını bilen bir oyun anlayışıyla, son haftalardaki 8'de 8 galibiyetle bu maça gelecek. 
Beşiktaş, içerde en son maç Kasımpaşa'dan 3 gol yedi. Gol atamadı. Bana göre derbide Fenerbahçe favori gözüküyor. 

TARAFTARIN NE YAPACAĞI KONUSUNDA EMİNİM

Ama şöyle de bir şey var. Full bir stat olacak. O net... Beşiktaşlı taraftarlar da her zaman Fenerbahçe maçlarına farklı hazırlanıyorlar. O gün, mesela sabahtan seyirciler orada olacak. Toplanacaklar, tezahüratlar... Tıklım tıklım bir stat ambiyansı olacak. Taraftarın ne yapacağı konusunda eminim. Destek konusunda 100% eminim. Ama hangi Beşiktaş'ı izleyeceğiz? O konuda emin değilim.