Ersin Düzen'in saptamaları şu şekilde:

BEN DE MERAKLA BEKLİYORUM 

Öncelikle hayırlı olsun. Sonuçta yeni bir teknik direktörün neler yapabileceğini hepimiz merak ediyoruz. Kendine ait bir oyun düzeni var. Bunu basın toplantısında da söyledi. 3-4-3' ü uygulayacağını ifade etti.. Başarılı olur mu? Olmaz mı? Şu anda yorum yapabilmek mümkün değil tabii ki. Kimse için yapamam neticede. Ama ben de merakla bekliyorum. Nasıl bir oyun oynatacak? 

BU AÇIKLAMALARLA ÖNDER HOCA ÜZERİNDE BASKI YARATTINIZ

İkincisi şimdi hatırlarsan eğer seninle yayınlarımızda. Önder Hoca'yla ilgili olarak, ilk etaptan itibaren özellikle Sayın başkanın 'Beşiktaş'ın hocası Önder Karaveli'dir. Biz bir hoca arayışı içerisinde değiliz' şeklinde ve benzer birçok söylemi oldu. Ve ben her seferinde şunu söyledim: Bakın, bu açıklamalarla Önder hocanın üzerinde başka bir baskı yaratıyorsunuz. Taraftar nezdinde Önder hocayı farklı yorumlamalarına, farklı bir şekilde değerlendirmelerine neden oluyorsunuz. 

HANİ "BEŞİKTAŞ'IN TEKNİK DİREKTÖRÜ ÖNDER KARAVELİ"YDİ? 

Başarısızlıkla sonuçlanan maçların ardından Önder Hoca giderek yıprandı. Şimdi ise maalesef Önder hoca, bir anda takımın teknik direktörüyken takımın antrenmanını izleyen bir teknik adam oldu. Yeniden eski görevine geri döndü. Hani hoca aramıyordunuz!? Hani, Beşiktaş'ın teknik direktörü Önder Karaveli'ydi?! Hani hiçbir şekilde sezon sonuna kadar başka bir teknik adamla değil Önder hocayla yola devam edecektiniz? Peki, Önder Hoca böyle bir ayrılığı hak etti mi? Beşiktaş'ta çalışıyor, devam ediyor. Ama A takımın teknik direktörü olarak böyle bir ayrılığı hak etti mi? Ben hak ettiğini düşünmüyorum. 

BAŞARILIDIR-BAŞARISIZDIR DEMEK HOCAYA HAKSIZLIK 

Valerien Ismael açısından ise; başarılı olur mu olmaz mı onu zaman içerisinde göreceğiz. Bence bu sezonu Valerien Ismael için "Başarılıdır-başarısızdır" şeklinde değerlendirmek, hocaya da haksızlık olur.