Gözler Türkiye'de uygulanan ‘Harcama Limitleri'ne çevrildi. Yaklaşık 3 yıldır uygulanan limitlerin çok da verimli kullanılamadığına dikkat çekilirken, 3 sezonda toplamda kulüplere 10 milyar liralık harcama limiti izni verildiği belirtildi.

UEFA, 10 yılı aşkın bir süredir devam eden Finansal Fair Play sistemini sonlandıracak ve yerine kulüplere daha özgürlük tanınacak yeni bir sistem getirecek. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Ancak acilen Avrupa futbolunun paraya ihtiyacı var. 

Transfer piyasası geriledi

2011 yılından beri uygulanan mali kriterler sonucunda Avrupa futbolunda kulüplerin mali yapılarının toparlandığı ama transfer piyasasının istenilen seviyeye gelmediği belirtildi. Bu konuda kulüplerin harcamalarına daha dikkat edileceği ancak FFP gibi sert kuralların uygulanmayacağı belirtiliyor. 

Şimdi gözler Türkiye'de uygulanan ve bir türlü istenilen verimin alınamadığı ‘Harcama Limitleri’ne çevrildi.

Türk kulüpleri 12 milyar TL gelir elde etti

Yaklaşık 3 yıldır Türk futbolunda uygulanan “Harcama Limitleri” bugüne kadar kulüplere toplam 10 milyar liraya yakın harcama izni verdi. Bu 3 sezonda kulüplerinin gelirlerinin ise 12 milyar lira olduğu tahmin ediliyor. Yani kulüplere gelirlerinin hemen hemen hepsini harcama izni veriliyor. 

Kulüpler ceza almadı

Bugüne kadar Süper lig'de hiçbir kulübün Harcama Limitleri nedeniyle ceza almadığı da göz önünde bulundurulunca TFF'nin bu konu ile ilgili bir çalışma yapabileceğine dikkat çekiliyor.

Kaynak: Ajansspor