Maçın hareketli olacağı kesindi ama dengeli olacağı şüpheliydi. Öyle de oldu. Beşiktaş maç başında topu eline geçirdiğinde oyunu istediği gibi kurguladı.

Ancak ilk devre ortasına doğru Adana Demirspor orta sahayı her kolay geçtiğinde Beşiktaş büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Üstelik savunma önünde ülkenin iyi sayılan ikilisi Atiba/Necip olmasına rağmen!

Gelin görün ki aynı Atiba, içeri dönüp golü zorlayacağına kenardaki Kerem Kalafat’a topu aktarıp asiste asist yapmış oldu!

Özellikle devre sonuna doğru tempoyu istediği gibi yükselten Demirspor Balotelli’yi oyuna soktuğu pozisyonlarda ‘’Ha attı ha atacak’’ gibiydi. Atamadı!

İkinci devre ilkine göre durgun başladı gibiyse de 55’e doğrau Demirspor oyunu yeniden Beşiktaş alanına yıkmayı başardı.

Beşiktaş’ın 35 yaş ortalamalı merkez orta sahasının direnci kırılınca Gökhan İnler, Bjarnason, Vargas üçlüsü Balotelli ile Yunus’u pozisyona soktukça soktu.

Ve maç Ersin Destanoğlu ve Demirspor arasında geçmeye başladı. Baskı Beşiktaş’ı büzüştürünce değil hücum etmek topu ele geçirmek bile onlar açısından müşkül hale geldi.

Öyle ki Emirhan dışında topu hücuma taşıyacak mecali yok gibiydi. Ancak Demirspor’un da Balotelli ve Yunus dışında gol atıcısı var gibi görünmüyordu.

Oysa seçeneği artıracak opsiyonları olsa maçtan belki de rahatça çıkacaklardı. Çünkü Beşiktaş uzatma dahil son bölümde çökmüştü! Nihayet iki stoper kornerde hücuma geldi de Samet, Demirspor’un golünü attı.

Garip gelmiyor mu?

Sonuçta, izlenirlik ve heyecan açısından ülke ortalamasının üzerinde bir maç izlemiş olduk. Son iki not...

İki genç, Rıdvan Yılmaz ve Kerem Kalafat’ın sakatlıkları nasıl açıklanmalı? Bu gençlerin antrenman seviyelerinin 30 yaş üstü oyunculara göre düzenlenmesinin payı var mıdır acaba?

Kim ne derse desin bu VAR tuhaf bir sistem! Mario Balotelli verilmeyen golü atamasa Matias Vargas sarı kart görmeyecek.

Keza Samet iptal edilen golü ‘’Attım’’ sevinciyle formayı çıkarınca bir diğer kart! Size de garip gelmiyor mu?

Cem DİZDAR / Fanatik