Galatasaray’ın eski futbolcusu ve antrenörü Hasan Şaş, sporON YouTube kanalında yaptığı açıklamalarla Beşiktaş’ın orta sahasını da tartışmaya açtı.
SporON YouTube kanalında konuşan Hasan Şaş, Gedson Fernandes’in hem top kullanma hem de topla gitme becerisiyle Beşiktaş için kilit rol oynadığını belirterek, “Beşiktaş’tan gitti, orta saha çöktü” yorumunda bulundu.
Şaş, devre arası için Galatasaray’a Gedson Fernandes önerisinde bulunurken, Portekizli yıldızın Beşiktaş’tan ayrılması halinde siyah-beyazlı orta sahanın ciddi güç kaybı yaşayacağını savundu.
Hasan Şaş, Gedson’un profilini överken, Beşiktaş’ın onsuz zorlanacağını şu sözlerle dile getirdi:
"Top kullanma ve topla gitme becerisi de var Gedson Fernandes'in. Müthiş bir altılı. Torreira-Lemina'nın önüne daha çok ileri gidebilen, topla gidebilen, geriye gelebilen, ikili mücadele kazanan, Galatasaray sıkıştığı anlarda topu kazanacak bir 8 numara işte Gedson. Nasıl kaçırdılar o oyuncuyu bilmiyorum. Beşiktaş'tan gitti, çöktü Beşiktaş orta sahası. Bu oyuncu zekasıyla oynayan, topu doğru yerlere süren, takımını dinlendirebilen, oyun kalitesi ve oyun aklı üst düzeyde olan bir oyuncudan bahsediyoruz."
Tecrübeli futbol adamı, Gedson’u “fark yaratan orta saha” olarak tanımlarken, Beşiktaş’ın orta saha yapısıyla da dolaylı bir kıyas yaptı:
"Bu oyuncu başkadır, böyle orta sahada çok koşar gibi görünür, sağa sola atlar, kayar bu oyuncu başkadır. Orkun Kökçü, Ndidi'nin katettiği mesafe 3 metredir, 5 metredir topla ama Gedson Fernandes bazı maçlar 60 metre top sürüyor. Anlatmak istediğim Şampiyonlar Ligi'ndeki konu bu."
Galatasaray cephesinden gelen bu yorumlar, Gedson’un olası geleceği ve Beşiktaş orta sahasının mevcut kurgusu hakkında tartışmaları yeniden alevlendirirken, siyah-beyazlı camiada da “Gedson’suz orta saha” eleştirilerini güçlendirmiş oldu.
Duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (28)
ben anlamıyorum gedson varken şampiyonmu olduk biz . bu ne giden adam değerli oluyor. bu kadar büyütülecek ne vardı . bir kaç maç güzel oynadı diye kral ilan edildi neden çünkü gitti . adam Beşiktaşımı istememiş gitmek istemiş bizim taraftarda ve yorumcular adama sahip çıkar oldu . gidene değil kalana sahip çıkın siz.
Gedsonu önümüzdeki sezonlarda geri getirin
Çöktü derken götson varken çokmu iyiydi takım ucuyorduda bizmi görmrdik
@Lale maç seçiyordu bireysel düşünmekten organizeyi sağlayamıyordu
Gedson forvet arkası serbest oynatacaksın şu anki forvetlerde daha çok gol atardı. arı gibi adamdı
ndidi ve orkun'dan birinin olmadığı maçlarda ortasaha çöküyor.
İzlenecek bir tek yol var. Transferde 15 20 30 meuro bonservisler artık verilmeyecek, İngiltere championchip ten, Fransa lig 2 den oyuncu bizzat izlenerek düşük bonservislerle transfer edilecek. Eldeki çöpler devre arası Arabistana satılmaya çalışılacak...Gelen ucuz maliyetli oyuncular tutarsa kafaya oynanır, ha tutmazsa en fazla 7. değilde 10. bitiririz...
He gördük buradayken, o şampiyonluk bu kupa aldık yürüdük gittik, bu adamın oynadığı takım belini doğrultamıyor
Ndidi yanlış isim. İleriyi zorlamıyor, tekniği zayıf kontrol edemedigi iki pastan dolayi galip gelecekken GS ve Samsun beraberligi geldi yan pas geri pas yapıyor. Buraya Koçoraşvili alınsaydı, orta sahada Orkun ve Ndidi'nin yaptığı işi tek başına yapardı.
Serdal Adalı, bilmeyerek Beşiktaş'a büyük zarar verdi. Gedson Fernandes yüksek ücret istiyor diye yol verdi. Adam gelen oyunculara baktı aldığı paralara baktı. Kendine baktı aldığı paraya baktı ve haklı olarak kıyasladı. Başkan da taviz vermedi. Sonuç? Beşiktaş kaybetti yine.
Bizim çok akıllı taraftarımız yüzünden gitti. Adamı öyle yuhladılarki onun gibi bir çoğu yuhlandığı için durmadı takımda. Şimdi sorsan Sergen’e de orkun’a da lölölö diyen akıllar var, onlarda gitsin der ama gittiklerinde ah be çok iyi oyuncuydu onu bu yaktı şu yaktı diye başkasına atarlar suçu. En büyük suçlu en ufak şeyde yuhalayan taraftardır.
Gedson, Rafa Dilva, bunlar kontratak takımların futbolcularıdır. Bize artık orta saha ve önde Brezilya ekolünü getirecek futbolcular lazım.
Bu adam gerçekten önemli bir oyuncu idi maşını yüksetselerdi kalırdı şimdi böyle bir adam takımda yok yerine alınan oyuncu onun yerini doldurmadı
Sergen hoca vasattan yıldız yaratmaya çalışıyor. Bizi şampiyon yaptığı yıl renkliler dahil takımların düzeni yoktu. Bu ortamda yine vasat oyuncularla şampiyon olmaya çalışmak aptallık. Ancak 4 yada 5 ci olabilirsin. Şunu artık anladıkki Sergen hoca yıldız oyuncu oynatamıyor. O tecrübeye birikime sahip deyil. Seneye gırmeden yönetimi bilmem ama hoca değişikliği şart.
@m_zileli ghezal vardı o zaman adam tek başına maç alıyordu
@m_zileli Vasattan yratsa iyi en son 5 yıl önce top oynamış adamları tekrar tekrar deneyerek yıldız yapmaya çalışıyor.
Önce Atiba sonra Gedson gitti ve işimiz bitti
gedson varkende ortasahamiz bespara etmezdi... Orkun varkende bes para etmiyor... Maestro tarzi iki saglam 6 numaranin onune rafayi koycan... Onlarin onune de silah gibi 3tane forvet... Bak gor rakip dayaniyormu
30 çöp yollandi , 15 çöp getirildi. Fenerin artiklarinin pesine kosa kosa bu hale geldik. Nerde muzmin sakat çöp var astronomik paralar veriilip başa bela ediliyor
Hadi kardeşim ya 4 sezon oynadı da ne oldu kulübün ocağına incir ağacı dikti. Kendi kendine oynayan bir oyuncuydu, takıma faydası çok sınırlıydı. İstediği kadar yetenekli olsun gerçek bu.
Beşiktaş ortasahası zaten çöküktü. 10 numara Rafa'yı kaldıracak ortasaha yoktu. Gedson Orkun iyi ikili olabilirdi ama arkalarındaki Ndidi çok zayıf. Topu kapıyor, üç metre ileriye pası atamıyor. Son maçta da ihale Cengiz'e kaldı, halbuki Ndidi iğrenç bir pas verdi. Şimdi de zaten 6 numara arıyoruz.
Hülle yoluyla Galatasaray’a gönderilen Gedson Fernandez’in ardından Rafa Silva da yine hülle yoluyla G5 ortasahasına monte edilecektir mevcut başkanınız tarafından. Serdal Adalı’nın TFF başkanlığı şimdiden kendisine hayırlı uğurlu olsun.
Gedsonun maaşına zam yapıp elimizde tutamadık satanlara yazıklar olsun
Türk futbolunda kavgalı Olayların adamı Hasan Şaşmısın nesin, gedsonu değerlendirmek sana mı düştü, bu durum her önüne gelenin yaptığı rastgele yorumlarla TÜRK futbolunda yorumcuların geldiği vahim durumu ortaya koymaktadır, sen git gs yı yorumla, okan burukun kavgacı ruhunu yorumla,
Gedson çok koşan, dinamik bir oyuncuydu bu doğru. Lakin oyun zekası, final pasları, son vuruşları ve oyun görüşü kötü olan bir adamdı. Gedson’la sistem oyunu oynayamazsın. Kaldı ki Gedson kalsaydı bile şimdikinden farklı bir durum olmazdı.
Ya boş yapmayın sanki gedson fernandes'le takım çokmu iyiydi geriden aldığı topu tekrar geriye veriyordu maçların çoğunda sahada ruh gibiydi bir kaç maç iyi oynadı okadar 46 puan gerideyken gedson fernandes banko oynuyordu boş yapma
Çok haklı , hiç olmazsa 90 dk efir sarfedebiliyordu ayakta kalıp ileri top taşıyabiliyordu nindi ile mükemmel ikili olabilirdi
Orkun gedsinun 5 gömlek üstü. Orkun oyundayken gedsinun esamesi okunmaz. Futbol aklı zekası bukadar...
Atiba gördü bu gözler. Gedson neymiş peh. Josefin bile yanına yaklaşamaz.