Medipol Başakşehir'den Emre Kaplan'ı ve Al-Ahly'den Mahmoud Kahraba'yı kiralık olarak kadrosuna katan Hatayspor, transfere, Beşiktaş'ın orta sahası Salih Uçan ile devam etmek istiyor.

"Netleşen bir durum yok"

Salih Uçan ile ilgili açıklama yapan Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, "Salih Uçan transferi için Beşiktaş ile temas halindeyiz, netleşen bir durum yok." ifadelerini kullandı.

"Biz günü kurtaracak transferlerden yana değiliz"

Gelecek sezon için yerli ağırlıklı bir kadro oluşturmayı planlayan Atakaş Hatayspor, yapılan transferlerle bunu sağlamak istiyor. Lütfü Savaş, konuyla ilgili yaptığı açıklmada, "Biz günü kurtaracak transferlerden yana değiliz. Hatayspor'a fayda sağlayacak ve gelecekte umut vaat edip, ekonomik katkı da sağlayacak futbolcuların peşindeyiz. Önümüzdeki yıl 4 yerli futbolcu oynatmak zorundasınız. Baktığınız zaman en az 10 ilk 11'de oynayacak yerli statüsünde de futbolcumuz olması lazım. Bunun peşindeyiz. Belki bir kısmını bu saatte alamayız ama önümüzdeki haziran ayında da alabileceğimiz şekilde de çalışma yapmak zorundayız." dedi.

"Yoğurdu üfleyerek yemek zorundayız"

Savaş, "Biz 'Atakaş Hatayspor işte 2-3 flaş işler yaptı, Türkiye'de ses getirdi' denmesinden çok kalıcı başarılar için buradayız. Bizden sonraki dönem için de hiç kimse bize şunu söylemesin 'Ya işte Hatayspor'u aldılar, başardılar ama bu kadar da borçla kucağımıza takımı bıraktılar' kimse demesin, çünkü biz onu çok söyledik. Bizden sonraki insanlar yöneticiler bunu söylemesin diye yoğurdu üfleyerek yemek zorundayız. Bu takımı hem ligde tutmak hem de altyapıyla birlikte tesisleşmesini yapmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Salih Uçan'ın karnesi

6 Ocak 1994 doğumlu Salih Uçan, futbola Marmaris G. Altyapısı'nda başladı. Oradan Bucaspor Altyapısı'na geçen futbolcu, burada A Takıma kadar yükselerek, Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-Lacivertli ekipte gösterdiği başarılı performansla İtalyan devi Roma'ya kiralanan Salih Uçan, geri döndükten sonra FC Sion, Empoli gibi ekiplere kiralık olarak gönderildi. Alanyaspor forması ile tekrar Türkiye'ye dönen orta saha, son olarak Beşiktaş'a imza attı.

Bu sezon Siyah-Beyazlı kulüp ile 14 karşılaşmada görev alan 28 yaşındaki oyuncu, skora katkıda bulunamadı. Kariyeri boyunca 227 maça çıkan Salih, 13 kez gol sevinci yaşarken, 29 kez de asist yaptı.