Alp Pehlivan'ın açıklamaları şu şekilde:

"TAKIM HALİNDE VERİLEN REAKSİYON..."

"Derbide çok iyi başlayan bir Beşiktaş vardı oyuna. Sonradan Galatasaray biraz dengeyi kurdu, 1-0 öne geçti. Sonrasında takım halinde skora verilen reaksiyon, teknik adamın müdahaleleri, saha içindeki oyuncuların özverileri ve taktiksel sadakatleri, galibiyeti getirdi. Taraftarın desteği çok önemliydi. Zaten onu hiç eksik etmeyen taraftarın da itici güç olduğunu düşünüyorum bu derbide."

"ERSİN KARİYERİ İÇİN EN UYGUN LİGE TRANSFER OLMALI"

"Tabii Ersin için ayrı bir parantez açmak lazım derbide. Genç bir kaleci, her geçen gün değeri artıyor. Bu da Beşiktaş için çok önemli. Önceden belki erken konuşuyorum ama ne olur kimse bundan sonra 'O para eder mi, bu para eder mi' tartışmasına girmeden bence onun kariyeri için en uygun ama mutlaka ve mutlaka iyi bir ligde performans yapacağı bir lige transferine destek verelim. Camia olarak destek verelim. O bizim bir evladımız olarak hem Beşiktaş'ımızı hem de ülkemizi temsil etsin. Çünkü böyle dönemlerde ucuza gitti, pahalıya gitti tartışmalar yaşanıyor. Ama uzun yıllardan beri, Rüştü Reçber'den sonra kaleci ihracımız olmadı maalesef."

"ERSİN BEŞİKTAŞ İÇİN ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLSUN" 

"Bu evladımız inşallah bunun yolunu açsın ve biz de ona destek verelim. Milli takıma çağrılır çağrılmaz, onu da dert etmeyelim. Orada da iyi kaleciler var. Kendisi de açıklama yaptı zaten, yeri ve zamanı geldiğinde mutlaka davet edilecek. Bu bizim, Beşiktaş'ın bir övünç kaynağı olsun Ersin. Arkasında da Mert abisi var. Bugün Mert abisi de kaleye geçse tecrübesiyle Beşiktaş'ın kalesini korumaya fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum."

"GÜZEL BİR DERBİ İZLEDİK" 

"Takım olarak verilen reaksiyon ve Sergen hocanın etkisi çok iyiydi. Galatasaray'da tabii ki oyuncu grubunun da bize kötü bir maç izletmediklerini düşünüyorum. Her iki takım da fair-play ruhundan hiç sapmadılar. Güzel bir derbi izledik. Bana göre iyi bir hakem yönetimi de vardı. Birkaç tane eleştirilecek pozisyon olsa da ülkemizde kalitesi ve kalibresi en yüksek hakeminin yönettiğini düşünüyorum."

"HATAYSPOR'UN CESUR OYUNU BEŞİKTAŞ İÇİN..."

"Şimdi Hatayspor maçı var. Zor bir ekiple oynayacağız. Forvet hattının repetuarı çok geniş. Hem geçiş oyununu iyi oynuyorlar hem yerleşik savunmaya karşı iyi hücum edebiliyorlar. Ligin en iyi takımlarından bir tanesi. Teknik adamları takımına çok hakim. Ömer hocayı da tebrik ediyorum. Geçen haftaki Karagümrük maçında her ne kadar berabere kalsalar da çok başarılı bir performans gösterdiler. Üst üste aldıkları galibiyetler vardı. Mutlaka evlerinde kazanmak isteleceklerdir. Ben Hatayspor'un kazanmak adına çok cesur bir oyun oynayacağını ve bunun da Beşiktaş için artı olacağını düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş kendisi gibi oynamak isteyen, açık futbolu ve galibiyeti hedefleyen takımlara karşı hem iyi oynuyor hem de yüksek skor bulabiliyor. O nedenle güzel bir maç ama Beşiktaş'ın kazanacağı bir maç olarak görüyorum."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ