Usta spor yorumcusu Hayri Ülgen, Beşiktaş'ın son durumunu duhuliye.com'a değerlendirdi.


Bankalarla yapılan 'Borç yapılandırma anlaşması' hakkındaki çekincelerini dile getiren Hayri Ülgen, yapılanların geçici çözümler olduğunu ve ileride daha büyük sorunlara yol açacağını ifade etti.


Duhuliye.com'a konuşan Hayri Ülgen şunları söyledi:


'Bankaların takımlar üzerinde bu kadar hakimiyet kurmasını hiç doğru bulmuyorum. Futbol kulüplerimiz maddi olarak çok kötü durumda ve borçlara geçici çözümler üretiliyor. Birçok kulüp bankalardan aldığı destekle borçlarını kapatacak ama bir iki yıla bankalara olan borçlarını ödeyemeyecekler. Bu durumda nasıl bir yol izlenecek? Bankalar, borcunu ödeyemezsen puan silme cezasıyla falan uğraşmaz. Direkt kuruma el koyar, sonra da elden çıkarır. Öyle görünüyor ki kulüplerimiz birkaç yıla özel şirketlere satılacak. Ben bu durumu böyle yorumluyorum. İngiliz kulüpleri gibi, Fransız kulüpleri gibi Araplara satabilirler ileride kulüplerimizi.


Şu anki olumlu havanın ileride tam tersine döneceğini düşünüyorum. Kulüpler elden gidebilir.


Federasyon bu duruma öncülük ediyor ama bence yapmaları gereken bu kadar borç yükü altına girmeden önce kulüpleri denetlemeleri gerekiyordu. Yılda dört hoca değiştiren onlarca futbolcu transfer eden kulüplerimiz borç batağına sürüklendi. Federasyon bunlara engel olmalıydı. Türk futbolunu düzenli bir hale getirmeliydi.


Son dönemde sürekli puan silme, transfer yasağı, kadro kısıtlaması cezası alan kulüplerimizin haberlerini okuyoruz. Geçmişte beceriksiz yöneticilerin yaptıkları düşüncesizce harcamalar kulüplerimizi bu günlere getirdi. Çünkü bir kontrol mekanizması yoktu.'


duhuliye.com / ÖZEL HABER