A Milli Takımımız, 2026 Dünya Kupası D grubu ilk maçında Avustralya'ya 2-0 mağlup oldu.
Mustafa Demirtaş, Sinan Yılmaz ve Serhat Hergüner, 2026 Dünya Kupası'nın gündemini Asist Analiz youtube kanalında değerlendirdi.
MAĞLUBİYETİ MONTELLA'YA YAZIYORUM
Sinan Yılmaz: "İlk yarıdan kaybetmek için her şeyi yaptık. İkinci yarıya gerek bile yok. Futbolculara vurulacak ama Barış çıkıyor Kenan giriyor o da bir şey yapamıyor. Taktik çok yanlış başından itibaren. %100 Montella'ya yazıyorum ama son yıllarda bu kadar net teknik adam mağlubiyeti çok az."
NEREDEYSE POZİSYONUMUZ YOK!
Mustafa Demirtaş: "Hakan'ın Zeki'yi kaçırdığı pozisyon dışında pozisyonumuz yok. Diğerlerini pozisyon olarak saymıyorum ben. Plansız uzaktan şutlar attık zaten. Bizim oyuncuların röportajlarına bakıyorum, 'Biz iyi oynadık, hak ettik' diyorlar. Bu kadar düz bakıyorsak, Paraguay da aynı tarifeyi yapar."
HAZIRLIK MAÇINDA ATTIKLARI GOLÜN AYNISINI BİZE ATTILAR!
Sinan Yılmaz: "Avustralya neyi çok iyi yapıyorsa onu yapabilsin diye uğraştık. En kötü pres yapan oyuncumuz orada ve arkası boş. Stoperleri sürekli geriye kaçıyor."
Mustafa Demirtaş: "Dünden beri konuştuğumuz gibi. Savunmada iyi özellikleri var çıkarken ise tek planları uzun top atmak. Hazırlık maçlarında attığı golün aynısını bize attılar."
KORKUNÇ AÇIKLAMALAR VAR MONTELLA'DAN!
Mustafa Demirtaş: "Benim gördüğüm en anlamsız oyuncu değişiklikleri yapıldı. 2-0 mağlubuz ve görece en zayıf rakibe karşı oynuyoruz. Yüksek ihtimalle 3 puan 0 averaj yetiyor. Biz gittik 81'de İsmail-Salih, Zeki-Mert değişikliği yaptık. Hücumda daha geriye gittik. Kontratakları engellemek için yaptık denildi. Korkunç açıklamalar var Montella'dan."
KENAN SAKATSA YUNUS YA DA CAN OYNASIN!
Sinan Yılmaz: "Orkun, İsmail ve Hakan'ı aynı anda oynatacak ya... Barış giriyor, Kenan rolünde sol açık oynuyor. İlla o üçlü oynamak zorunda yani. Kenan sakatlandıysa, Yunus ya da Can oynasın. İsmail'i de Irankunda'yı takip etsin diye oynattı, takip edemedi zaten."
Mustafa Demirtaş: "Barış'ın en iyi maçları sağ kanatta zaten."
KULLANMAYACAKSAN ALMA HOCAM!
Sinan Yılmaz: "Muhammed Şengezer ve Aral'da acayip bir adaletsizlik var. Kadrolar açıklandığında da söylemiştim. Kenan sakatlandığında bile Orkun, İsmail oynuyor. Kanat oyuncusuyla 6 numaranın ne alakası var? Sırayla oynuyorlar. 'Oğuz benimle' diyorsun ama Oğuz oynamadı kulübünde hocam. Çıktığı yerden hiç inmeyecek mi bu oyuncu?"
Mustafa Demirtaş: "Oğuz'u alıyorsun ama oynatmıyorsun hocam. Posterde olsun diye mi kadrodalar? Kullanmayacaksan alma hocam."
duhuliye.com