Beşiktaş'ın gelecekte çok şeyler beklediği 20 yaşındaki genç kaleci Fatih Değirmenci, Skorer Instagram hesabının canlı yayınında Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı.

Fatih Değirmenci'nin açıklamaları şu şekilde;

"TFF, Mayıs ayının başında bir toplantı yapacak. Bu toplantıdan çıkacak kararları bizler de merakla bekliyoruz. Federasyonun 3 haftalık bir sezon öncesi kamp şeklinde futbolculara süre verileceği söyleniyor. Bu yeterli olacak mı? Hep birlikte göreceğiz. Aslında tipik bir sezon öncesi kamp.

Beşiktaş'a transferim de bir maçta beni izlediler. Ertesi gün Beşiktaş'a transferim gerçekleşti ve lisansım çıktı. Her futbolcunun hayali büyük takımlarda forma giymek. Çok güzel bir duygu. Anlatılmaz yaşanır derler ya aynen öyle. Toplam 10 senedir alt yapıyla birlikte Beşiktaş'tayım. O stattan o tünelden çıkmak... Beşiktaş ile alakası olmayan bir insan o atmosferi görse Beşiktaş'a bir bağı olur. 

Transferimin ilk haftalarında alışma süreci. Arkadaşlık bağları çok iyiydi. Önceden tanıdığım arkadaşlarım da vardı. Psikolojik olarak ilk dönemlerde sorunlar yaşadım ama sonraki süreçte alışmaya başladım.

Performans olarak bir düşüşü yaşamıyorum. Özel antrenmanlar ile bu süreci atlatmaya çalışıyorum. 

Günay ağabey ile aynı odada kalıyorduk. Tolga ağabey de ilk günlerde bana çok destek oldu. Ailem bana futbolcu olmam konusunda çok yardımcı oldu. Babam da eski bir kaleciydi 'Ben olmadım sen ol' demişti bana.

Çocukluğumdan beri hayalin polis özel harekat olmaktı. Ama nasip olmadı. 

Benim idolüm Alisson Becker ve Manuel Neuer. Onların videolarını ve çalışma şekillerini inceliyorum gerçekten çok başarılılar. Süper Lig'de ise en beğendiğim kaleci Uğurcan Çakır. Beraber karşılıklı da oynadık. Birden patladı ve çok iyi yerlere geldi.

Öncelikli hedefim Beşiktaş'ta oynamak. Eğer sonra olursa İngiltere'yi çok seviyorum orası olabilir. Eğer çok çalışırsam ve futbola adapte olursan neden olmasın."

Milliyet