Ergin Aslan, Beşiktaş gündemini değerlendirdi.
Sporx youtube kanalında konuşan Ergin Aslan, Beşiktaş'ta göreve getirilen Önder Özen ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İşte Ergin Aslan'ın görüşleri:
AYNI ANDA HEM FERNANDO SANTOS HEM ŞENOL GÜNEŞ İSTENMEZ
Ergin Aslan: "Dünya futbolu neyin içerisinden geçerse geçsin, senin kulüp olarak bir dünün, bir alışkanlığın, bir genin ve kültürün vardır. Önce bunu belirlemek lazım.
Çünkü aynı anda hem Fernando Santos hem de Şenol Güneş istenmez. Olmaz. Bu isimler sadece yaş itibarıyla birbirine yakın olabilirler. Ancak oyun olarak Santos ile ne oynarsın, Şenol Güneş ile ne oynarsın? Biri siyah, biri beyaz.
Bunları ayırmak konusunda Önder Özen gibi bir profilin Beşiktaş’ta olması çok faydalı. Çünkü yönetimin içinde organizasyonel anlamda başarılı isimler olabilir ancak saha farklı bir şeydir. Futbolun içinden gelen bir adamın doğru tercih yapma ihtimali daha yüksektir.
İsimden ziyade, Beşiktaş’ın öncelikle nasıl bir futbol oynayacağına karar verip ona göre bir hoca profili belirlemesi gerekir."
ÖNDER ÖZEN'İN BU DÖNEMDE FAYDALI OLABİLME POTANSİYELİ YÜKSEK
Ergin Aslan: "Önder Özen daha önce de Beşiktaş’ta çalıştı. O dönemde Beşiktaş'ın stadı yoktu, para yoktu ve doğru düzgün bir kadro da yoktu. Kaotik bir ortam vardı.
Şimdi yine ortam kaotik gibi görünse de Beşiktaş’ta stat var ve takım 40 bin taraftara oynuyor; para da var, oyuncu alabiliyorsun. Ayrıca şu an mevcut bir kadro da bulunuyor.
Bir anda masayı devirip sıfırdan kuracağın bir kadro yok; bu kadrodan ciddi manada seneye taşıyabileceğin oyuncular var.
O yüzden Önder Özen’in bu dönemde daha faydalı olabilme potansiyeli yüksek."
duhuliye.com
YORUMLAR (14)
Şenol Güneş gibi hoca 20 yılda bir çıkar karşımıza
Hangi yönetim yada Başkan gelirse gelsin önder özen gönderilmemeli, Beşiktaşın derin bir futbol aklına ihtiyacı var, alt yapıyı ve Beşiktaş futbol akademiyi koordineli olarak önder özene bağlamak lazım, gençlerin antrenörleri ve önder hoca birlikte çalışırsa 10 sene içinde meyvelerini toplarız, o medya baykuşlarıda kendi kendini yerler inşallah.
alaturka usul karpuz seçer gibi nostaljik başarılarını ölçü alarak tipine bakıp hoca seçersen kasımı göremezsin, çok denedik, tecrübeyle sabittir
@veli efendi Seni alalım Veli Efendi. Belli ki bu işlerden anlıyorsun. Şöyle senin gibi bir iki tane arkadaş birleşip yönetimde görev alsanız ne güzel olur. Beşiktaş batar, biz de bu dertten kurtuluruz. Karpuz seçer gibiymiş... Önder Özen'i sokakgta görsen önünü iliklersin, buraya gelince atış serbest.... Bi bitin, bi sonunuz gelsin Veli Efendi.
Şenol baba gel bize şampiyonluk yaşat kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar
Leverkuseni yenilmez armada yapan Xabi Alanso boşta lan çapsızlar . Adam gitti Leverkusen bitti . Adamın adını sokağa verdiler . Kör müsünüz lan ? Adam her maçı yaşıyor , alın şu adamı artık
@Alın şu adamı beynin yok fikrin var alonso suan chelsea de
Şenol Güneşi başkan istiyorum dedi artık üzerine gitmeyelim gerçi bende istiyorum ama
@Abi Ya ne grzk bı adamsın. Ne özgür bir ülkeyiz ki sen bile yorum yapabiliyorsun.
Doğru hoca doğru transferler başarı getirecektir.
Sanki herkes siraya gecti de biz icinden seciyoruz
Sanki Santos buraya gelmese onunla ilgili üç cümle kurabilecekti Dünyada futbol her geçen gün farklılaşır takımlar oyuncular farklılasiyor Hocalar da farklı takımlarda ya da aynı takımlarda farklı oyuncularla hatta farklı rakiplere karşı farklı anlayışlarla oynayabilirler Bu yazara göre herkes onun gördüğü yerde duruyor Oysa yazar yerinde duruyor kendini yenilemeye gerek duymuyor bugün dediğini zaten iki gün sonra yutabiliyor
@Dunning Krugeali ece icin söylediklerinde dogrusun lakin santos hic bir takimda farkli birsey oynatmadi nereye gitse kale önüne otobüsü cekerdi tam bir 0-0 ci riza calimbayin portekiz subesiydi gelmesi bastan yanlisti
Santos ve bu kafada hiçbir hocayı getirmemek lazım. Kariyeri ne olursa olsun. Bu ligde şampiyon olmak istiyorsan taraftarın izlemekten keyif alacağı hücum oynatan bir hoca almak gerekiyor. Postecoglou'nu pek tanımıyorum ama aşırı hücumcu diyorlar. Sırf bu yüzden istiyorum adamı mesela. Şenol Hoca her zaman 1 numaram zaten. Genesio da mantıklı mesela o da hücumu sever.
En mantıklısı kiralık veya bonservisi biten oyuncuların hepsini gönder gonderemediklerin takımda kalsın (zaten bütçen yetmez göndermeye bı dünya adam var) acil gereken olmayan mevkilere dünya klasinda teransfer yap 4 veya 5 i geçmesin takımdaslik seviyesini fizik kondiksiyonu yüksek tut önde baskı kuran tek top ileri hızlı çıkan kanatları verimli çalışan takım kurun kupa getiremese bile gönüllere taht kuran bı takım yaratin
herşeyden bağımsız,gelsin diye değil bu yorumum artık daha dinamik genç hocalara yönelmemiz lazım bence ama,Şenol Baba dır bizim için. Ne top oynuyorduk ya nasıl tabanca gibi takımdık. gümbür gümbür top oynatıyordu hocam. Şenol Güneş Baba
Şenol güneşe çok büyük yanlış yapıldı şuan bile gelse istediği futbolcular alınırsa başarılı olabilir yabancı işi zor