2021 BİLE ZOR

Çok net söylüyorum, bu yıl bırakın Haziran'da ligi oynamayı, 2020-2021 sezonunda oynanmasının bile meçhul olduğunu düşünüyorum. Uzmanları dinliyorsanız, bir toplumun %60-70'i hastalığı kapmadan bu durumun geçmeyeceğini söylüyorlar, biz şu anda %1'inde bile değiliz. Virüsün tamamen ortadan kalkması mümkün olmadığına göre bu uzun sürecek bir şey. Eylül ayında statların doldurulabileceğine siz inanıyor musunuz?

FUTBOLDA DA TASARRUFA GİDİLECEK

Şu an bütün dünyada şirketler çalışanlarıyla tedbir alıyor, ne kadar süreceği belli olmayan bu dönemi birlikte atlatmaya çalışıyorlar. Devletler vatandaşlarına destek olmaya çalışıyor, şirketler ayakta kalmaya çalışıyor. Bütün bunlar olurken herkes çok ciddi fedakarlıklar yapıyor. Futbolcuların ve futbol çalışanlarının bunun dışında kalması düşünülemez zaten.  Mutlaka her şey yeniden yapılandırılacaktır, bunun başka bir çaresi yok.

OYUNCU SÖZLEŞMELERİ KONUSUNDA TFF KARAR VERECEKTİR

Kulübümüzde, yönetimimizde bu konuda görevli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız başkanın ve yönetimin belirlediği stratejiler doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Biz ne düşünürsek düşünelim şunu çok iyi biliyoruz ki futbolda UEFA ve TFF'ye bağlıyız. Buralarda alınacak kararlara uymak durumundayız. Çok acele etmeden doğru şeyleri yapmaya çalışıyoruz.

FUTBOLCULARLA HENÜZ PARA KONUŞMADIK

Konuyla ilgili arkadaşlarımız devamlı oyuncularla irtibattalar. Hepsiyle görüşülüyor, durum değerlendirmesi yapılıyor ama para konusuna henüz gelmedik. Futbol antrenmana dayalı bir şey, nasıl bir yol izleyeceğimiz değerlendiriliyor.

DORUKHAN TOKÖZ'ÜN MENAJERİ...

Basında çok şey yazıldı çizildi ama biz yönetim olarak böyle şeyleri pek konuşmuyoruz. Gereken neyse yapılır ama bunlar bizim yönetim düzeyinde kaale alacağımız şeyler değil. Görevli arkadaşlarımız Beşiktaş başkanının, kulübünün aleyhinde sözler sarf eden ya da faaliyette bulunanlar için bizim sistemimiz gereğini yapar ama bunları bu kadar üst kademede konuşmayız.

PLANLAMA İÇİN GELİR GİDER NETLEŞMELİ

Planlama zaten devamlı yapılır, transfere yakın yapılan bir şey değil. Önümüzdeki 3-5 senenin de planlamasını yapıyoruz. Planlama pek çok faktörün bir araya getirilmesiyle yapılır. Şu an gelirlerimiz de giderlerimiz de meçhul durumda. 55 milyonluk bütçeyi 36 milyon Euro'ya düşürmek zorundayız ama şu anda hiçbir şey net değil. Gelişmeleri izleyip olacakları görüp en doğru planı yapmayı istiyoruz.

Kaynak: A Spor