Kaya Çilingiroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"DERBİDE MÜCADELE EDEN BİR BEŞİKTAŞ VARDI"

"Mücadele eden, çok çalışan, kazanmak için uğraşan bir Beşiktaş vardı. En azından geçmiş maçlardaki sıkıntılarını gidermek adına çaba sarf eden bir takım vardı. Elindeki oyuncuların kalitesi tabii ki farkı ortaya çıkardı. Bu hafta önemli bir maç var, Hatay deplasmanı. Bu eşiği geçerse Trabzonspor var. Bu iki maçı da kazanması halinde ligin şampiyonluk için en güçlü ekiplerinden birisi olacaktır. Ama tabii daha ligin 4'te 1'i oynanıyor. Erkenden bunları konuşmak çok doğru olmaz."

"UMUT MERAŞ SOLDAKİ SIKINTIYI GİDERİR"

"Umut Meraş kafamda soru işareti olan bir oyuncuydu. O gün itabarıyla performansı çok iyiydi, inşallah öyle devam eder. Beşiktaş'ın orada yaşadığı sıkıntıyı giderir diye düşünüyorum."

"LARİN TAKTİK ANLAMDA ÇOK BAŞARILI BİR KARAKTER"

"Larin kesinlikle iyi bir sporcu bir kere her şeyden önce. Çok kaliteli bir futbolcu değil ama teknik adamının verdiği her işi yapıyor. Çok çalışıyor, çok araştırıyor, çok didiniyor. Doğru yerlerde, akıllı ve haddini bilen bir oyuncu. Taktik anlamda çok başarılı bir karakter. O nedenle Larin'i seviyorum. Ama tabii şimdi kontrat konusu var. Türkiye'de verilen paraların hak ettiği seviyeleri gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Başkan da bunu benden iyi biliyor zaten. Her ne kadar Pjanic ve Alex Teixeira konusunda aynı fikirde değilsek de bir şekilde takımda olması gereken isimlerden bir tanesi. Larin attığı goller ve yaptığı asistlerle kendinden beklenenin çok üstünde bir performans sergiliyor. Burada Sergen hocanın da çok büyük payı var, hakkını teslim etmek gerek."

"HERKES 'ALTAY İLE UĞURCAN' DİYOR AMA..."

"Ersin'in tam maçın başında kalede bir duruşu vardı. İçimden de diyorum ki 'Herkes Altay ile Uğurcan diyor ama bu Ersin de onlara yetişecek galiba.' Önceden bu kadar umutlu değildim ama kalede bir çocuk, sanki 20 yaşında değil de 35 yaşında yılların tecrübesi gibi duruyor. Çok hoşuma gitti. Fakat yediği golde sıkıntı var. Sol tarafında galiba biraz daha sıkıntı yaşıyor. Ama zamanla üstüne koyar, kendine olan güveni kaleci için çok önemli. Kaleci her zaman yalnız adamdır. Hiç kimse kurtardığını söylemez, herkes yediğini söyler. Ama o maçta penaltıyı kurtararak Beşiktaş ve teknik direktörün kaderi ile ilgili büyük rol oynadı. Büyük soru işaretlerini o an için kaldırdı. Çok kritik bir andı."

"KAAN AYHAN KONUSUNDA EMİN DEĞİLİM"

"Kaan Ayhan konusunda ihtiyaç var mı emin değilim. Serdar Saatçı var, yine Ajax maçında oyuna giren Berkay Vardar var. O çocuklar olabilir. Stoperden çok, Batshuayi'ye alternatif bir santrfor düşünülebilir. Oraya sakatlıktan dönmesi halinde Cenk Tosun da düşünülüyordur ama nasıl bir performans gösterir göreceğiz."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ