Hafta içi mesaisiyle oynanan 31. haftada Süper Lig kızışmaya devam ediyor. Tepeye oynayan takımları çok az puan farkları ayırırken, o takımlar ise puan kaybetme konusunda oldukça cömert davranıyor. Trabzonspor'un cezasında karar değişmediği sürece 2019-2020 sezonunda Süper Lig'i üçüncü sırada bitiren takım Şampiyonlar Ligi elemelerine, beşinci sırada bitiren takım ise Avrupa Ligi elemelerine gidebilecek. Hatta Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanırsa ligi 6. sırada bitiren takım da Avrupa Ligi'nde elemelere katılmaya hak kazanacak.

Başakşehir tam gaz devam

Trabzonspor'un son haftalarda kaybettiği puanlarla birlikte şampiyonluğa iyice yaklaşan İstanbul ekibi, 31. hafta maçında Denizlispor'u 2-0 gibi net bir skorla geçmesini bildi. Bu galibiyetle Başakşehir, ligin bitimine 3 hafta kala 66 puanla Trabzonspor'un 4 puan önünde yer alıyor.

Trabzonspor'un hayalleri suya düşüyor

Trabzonspor ise, lider olarak devam ettiği Süper Lig'de son 4 haftada aldığı 3 beraberlikle Başakşehir ile olan puan farkının iki maça çıkmasına izin vermiş oldu. Bordo-mavili ekip, 31. hafta maçında ise sahasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Sivasspor ikramları geri çeviriyor

Bu sezonun flaş ekiplerinden olan Sivasspor pandemi arası sonrası kendini bulamayan takımlardan biri hâline dönüştü. Son 4 maçta yalnızca 1 galibiyet alan Yiğidolar, 31. haftada ise kendi sahasında ateş hattındaki takımlardan biri Yeni Malatyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Özellikle de Trabzonspor'un aldığı cezayla 3. sıranın 'Şampiyonlar Ligi'ne bilet' olması sebebiyle öneminin büyük olduğu şu dönemde, üçüncülük için takımlar 'isteksiz' gibi.

Galatasaray tam düşüşte

Sivasspor ile birbirlerine adeta üçüncü sırayı hediye eden Galatasaray bu hafta da kendisine verilen ikramı geri çevirmiş oldu. Sivasspor'un 1-0 yenildiği 31. haftada Galatasaray, Alanyaspor deplasmanında 4-1 mağlup oldu. Özellikle son 7 haftada aldığı sonuçlarla galibiyeti unutan sarı-kırmızılılar, son 7 maçta 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe kendini üstte bulabilirdi ama...

Sezon ortasında yaşadığı dalgalanmalar ve teknik direktör sorunuyla birlikte düşüşe geçen Fenerbahçe, aslında pandemi arası sonrası ligde iyi sonuçlar alan takımlardan biri. Pandemi sonrası oynadığı 5 maçta 3 galibiyet alan sarı-lacivertliler, sadece Kasımpaşa'ya kaybederken; 31. haftada ise Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe, bu puan kayıpları olmasa belki de bir anda kendini üçüncü sırada Şampiyonlar Ligi için bulabilecekti.

Alanya boş geçmedi

Pandemi sonrası lige Başakşehir mağlubiyetiyle başlayan Akdeniz ekibi, sonrasında oynadığı 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Özellikle 31. haftada aldığı 4-1'lik Galatasaray galibiyetiyle Erol Bulut'un öğrencileri, rakiplerinin kayıpları sebebiyle ilk 5 için güçlü bir aday konumunda. 

Gözler Beşiktaş'ta olacak

31. haftada ilk 5'i hedefleyen takımlar arasında Beşiktaş'ın ne sonuç alacağı merakla bekleniyor. Hafta içi mesaisinde direkt rakipleri arasından Alanyaspor dışında kimse maç kazanamazken; siyah-beyazlılar, Kasımpaşa'yı mağlup ettikleri takdirde 53. puanla 4. sıraya yükselmiş olacak.

Ajansspor