"İNCELEMENİN NETİCESİ HENÜZ ÖNÜMÜZE KONULMADI"

Beşiktaş'ın eski Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, kulüpteki genel tablo ile alakalı "Türkiye'de kulüplerin mali sıkıntısı herkes tarafından bilinen bir olay. Beşiktaş'ta da bu mali sıkıntının çözümü zor. Bundan önceki yönetimlerin, özellikle de Fikret Orman döneminin bırakmış olduğu tahribatı düzeltmek kolay bir olay değil. Onun hesabını sormak üzere gelen yönetim kurulu, uluslararası denetim şirketine vermiş olduğu  incelemenin henüz neticesi önümüze konulmadı. Bunların sebepleri, müsebbileri kimlerdir, ne olmuştur, nasıl olmuştur henüz gelmedi. Bu çalkantı ve konuşma devam eder. Onun dışında sportif olarak iyi bir başlangıç oldu, sonra bir duraklama oldu. Ancak bu bir spordur, yeneriz, yeniliriz, kervan yürümeye devam ediyor. Şu anda heticeyi kestirmek mümkün değil. Her takım mücadele ediyor, belli bir güce sahip. 4-5 takım aynı hedefin peşindeler. Şu anda bir maçla şampiyon olduk ya da bir maçla her şey bitti diye bakmak doğru değil. Sportif açıdan baktığımız zaman günlük başarı ya da mağlubiyetler seyirciyi etkiliyor. Ama şu an beklemek ve teknik heyet ile yönetime destek vermek lazım." ifadelerini kullandı.

"HERKES GİBİ YAMANTÜRK DE ADAY OLABİLİR"

Karadeniz, mevcut divan başkanı Tevfik Yamantürk'ün başkan adaylığı için kapalı kapılar ardından hazırlık içerisinde olduğuna dair söylentiler için ise "Tevfik Yamantürk, şu an divan başkanlığı yapıyor. Herkesin de yönetimlere girmek ya da başkan olmak arzusu olabilir. Kendisinin el altından çalışma içerisinde olup olmadığını da bilmiyorum. Bunun gizli bir tarafı yok ki. Netice olarak herkes aday olabilir. Aday olmak seçilmek demek değil. Tevfik Yamantürk de aday olabilir, bir mahsur görmüyorum aday olmasında" yorumu yaptı.

"CAMİA YÖNETİM VE TEKNİK HEYETE DESTEK OLMALI"

Karadeniz, Beşiktaş'ın aldığı kötü sonuçların her şeyin bittiği anlamına gelmediğini belirterek sözlerini şöyle noktaladı:

"Futbolda bir galibiyetle ya da bir yenilgiyle her şey bitmiş olmaz. Sonucu beklemek gerekiyor. Burada camianın hem teknik heyet hem de yönetime destek olması lazım. Sonuçları beklemek lazım. 3 puanlık sistem içerisinde 10 puan fark çok önemli değil. Aradaki fark yaklaşık 3 maç bakıldığı zaman. Bunu kesin yaparız demiyorum ama neden olmasın. Beşiktaş takımı netice olarak şu anda beklemediğimiz mağlubiyetler oldu diye yarışı bırakmaz. Zaten her sene bu yarışa devam ederek gelir. Şampiyon olur veya olmaz. Ama onu kovalamak lazım. Burada seyirciye destek olmak düşüyor. Sonucunda iyi sonuçlar çıkarsa bağrımıza basarız. İyi neticeler çıkmazsa sebeplerinin neler olduğu üzerinde güzel bir etüt yapmak suretiyle onların düzeltmeye çalışırız. Çünkü hayat devam ediyor, futbol devam ediyor. Bu sene olmazsa seneye olur. O bakımdan bu sene destek olmak gerekiyor, hiçbir şeyin bittiği yok."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ