Çebi'nin yaptığı açıklamalar içerisinde özellikle, "Geçmiş yönetimden hesap sorma iddiasıyla gelmedik. Camiamız yapılan hataların ortaya çıkarılmasını istedi. Pandemiden kaynaklı bir gecikme oldu. Birilerinin ihracı gibi konular gündeme getiriliyor. Bu mağdur yaratmak için bir senaryo. Gündemimizde yok. Buna genel kurul karar verir." sözleri camiada tepki yarattı. Çebi'nin, 20 Ekim 2019 tarihli seçimli kongre öncesi yaptığı açıklamalar, anında yeniden gündeme getirildi.

ÇEBİ NE DEMİŞTİ?

Kongreden sadece 3 gün önce, medyaya verdiği son demeçlerde Çebi; 

"Serdal Adalı, 7 seneyi inceleyeceğim diyor. Harika bir şey. Ne var, ne yok ortaya çıkar. Herkes görür Ahmet Nur Çebi’nin şampiyonluklarda payı olup olmadığını, transfer yapıp yapmadığını ya da inşaatçılarla anlaşıp anlaşmadığını. Ben, Serdal Adalı’nın dediği gibi, ‘7 yılı denetleteceğim' demiyorum, 10 yıl diyorum. Hatta ben geldiğim zaman son 15 yıl denetlenecek diyorum!

“Demirören’in de işin içinde olmasını istiyorum”
Yıldırım Demirören’in de işin içinde olmasını istiyorum. Bir yazı yazacağız. Denetleme ve Sicil Kurulu gibi kurullarımız var. Belli tarihler arası için yetki veriliyor. Herkesin işini yapması lazım. Adamlar denetledik diyorlar. Öyle bir şey yok. Denetleme sistematik bir şekilde olacak. Ajan gibi bildirim olacak da Denetleme Kurulu bu işe bakacak. Öyle bir şey yok.

Denetleme Kurulu benden talep etsin. Her türlü hizmeti vereceğiz. Neden biz denetlemek zorunda kalıyoruz? Onu ayrıca konuşacağız. Denetleme Kurulu denetlesin. Ben denetlediğim zaman taraf oluyorum. Bağımsız Yönetim Kurulu yok, Bağımsız Denetim Kurulu var.

Serdal Bey’e de soracağız. Önce o neyi denetlemek istiyor? Eksik kalanı biz yaparız. Gerekeni de açıklarız." ifadelerini kullanmıştı. Çebi'nin bu değişken stratejisinin, KPMG firması denetim raporlarını açıkladığında ne yönde seyredeceği ise şimdiden merak konusu.