Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"TEKNİK DİREKTÖR İÇİN ARTIK KESİN BİR KARAR VERMEK LAZIM"

"Bu teknik direktörlük işini başkanın bir an önce karar vermesi lazım. Bu papatya falına ne zaman son verilecek, bu hem Önder Karaveli ve ekibinin kafasını kurcalar dolayısıyla takımı da olumsuz yönde etkiler. Hem de futbolcuların kafasında 'Acaba bu hoca yetersiz mi, biz macera mı arıyoruz' yorumlarını da beraberinde getirir. Yani 'yazı mı tura mı'dan farksız, biçimsiz bir kumar oynamanın manası yok."

"SÜRÜNCEMEDE BIRAKILMASI CAMİAYI HUZURSUZ EDER!"

"Konya'ya yeniliyorsunuz, 'Önder Karaveli'nin yerine yeni hoca bakacağız' denili"yor. Altay'ı yeniyorsunuz, 'Karaveli yoluna devam edecek', bu son derece sakıncalı bi hal. Önce yönetimi kurulunun Beşiktaş kamuoyuna 'Biz hocayla sezon sonuna kadar devam ediyoruz' ya da bu takımın başına yeni bir hoca geliyor, hocanın yardımcılığını da Önder Karaveli yapacak' gibi kesin bir açıklama yapılması lazım. Bunun sürüncemede bırakılması Beşiktaş camiasını huzursuz eder, bu bir. İkincisi Katar'a gidildi. Altay galibiyetinin ardından Süper Kupa da alınması halinde Önder Karaveli ve ekibinin derhal önüne mukaveleyi koyup teknik direktör olarak göreve devam ettiğine dair açıklamanın yapılması lazım."

"BEŞİKTAŞ'IN İYİ BİR GOLCÜYE İHTİYACI VAR"

"Aboubakar lezzetinden sonra mücadele hırsı olan ama fileyle zor tanışan Batshuayi'nin hayal kırıklığı yarattığını belirtmek gerek. Beşiktaş onun dilinden anlayacak duruma pek gelemedi. Şimdi Beşiktaş'ın Mario Gomez'li, Talisca'lı, Cenk Tosun'lu dönemini yeniden hatırlatacak bir golcüye ihtiyaç var. Pjanic son 3-4 maç kendini gösterdi. Oğuzhan'ın kıpırdanışı biraz takıma hava getirdi. Güven sonradan girip iyi işler yapıyor. Ama bütün bunların yanında Beşiktaş'ın sürekli golle buluşacak bir oyuncuya ihtiyacı var."

"İLK İŞ ÖNDER KARAVELİ VE BİR FORVET!"

"Sayın başkan yaklaşık 10 gün önce 'Bu takım şampiyon olacak' diye seslendi. Tadire şayan bir durum. Bu kadar puan farkına rağmen futbolcuları inandırmak için bu açıklamayı yapması alkışlanmalı. Ancak şu anki veriler doğrultusunda Beşiktaş bu hedeften uzak görünüyor. Fakat bir seri yakalanması gerek. Konyaspor'a kaybedilmesi biraz işleri karıştırdı. Yönetimin ilk işi Önder Karaveli'nin durumu ve bir forvet. Burada paraya kıyılacak bir konu varsa o da forvet meselesi. Sonra da Önder Karaveli'nin rahatlatılması geliyor." 

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ