İşte Süleyman Oktay'ın açıklamaları:

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 0 PUAN ÜZÜCÜ BİR DURUM"

"Beşiktaş, milli araya girerken bu sürecin takıma iyi geleceği, sakatların hazır olacağını ve aynı zamanda eksik noktaların düzeleceğine dair bir algı olmuştu. Beşiktaşlılar da milli aradan sonra iyi bir futbol bekliyordu. Trabzonspor yenilgisiyle milli araya giren Beşiktaş, Alanyaspor'a yenilerek döndü. Herkes iyi futbol beklerken aynı kötü oyun devam etti. Ardından Ajax maçı geldi. Zaten Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Beşiktaş'ın kötü bir görüntüsü vardı ve bu yine devam etti. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde 0 puanda olması hepimiz açısından üzülünecek bir durum. Gururlanacağımız, onurlanacağımız hiçbir şey yok."

"BEŞİKTAŞ KAZANSA BİLE TRABZON'UN KRİZE GİRMESİ LAZIM"

"Tabii şu anda her maçı Beşiktaşlılar çıkış maçı olarak görüyor. Herkes Giresun maçının kazanılması gerektiğini ve seri yakalanması gerektiğini vurguluyor. Evet, tabii ki kazanmasını hepimiz isteriz ama futbol sahada oynanıyor. Şimdi devre arasına kadar çok zorlu Fenerbahçe ve Konyaspor deplasmanları var. Bunların hepsini geçmek kolay değil. Bir de Beşiktaş, Trabzon'dan 13 puan geride. Aşağı yukarı Beşiktaş'ın hiç kaybetmeden Trabzon'un 5 maç kaybetmesi ve krize girmesi lazım. Basit bir hesap bile yaparsak durum bu."
 

"SERGEN HOCA VE FUTBOLCULAR 24 SAAT FUTBOLU DÜŞÜNMELİ!"

"Takım olarak bakarsak, Beşiktaş maalesef bu sene geçen seneki coşkusundan çok uzak. Futboldaki en önemli maddelerin başında bu istek, arzu gelir. Bu olmazsa bu skorlar ortaya çıkar. Tabii ki futbolcular da yetmiyor, bunu hazırlamak için teknik heyetin de moral ve motivasyonun yüksek olması gerekiyor. Hem teknik heyet hem de futbolcuların 24 saat futbolu düşünmeleri gerekiyor. Başka türlü olmaz. Kafalar başka yerdeyse başarılı olma şansı sıfır. Başta Sergen Yalçın ile ekibinin ve futbolcuların kafasının sahada futbolda olması gerekiyor. Burada Sergen hocaya çok iş düşüyor. Onun konsantrasyonunu yükseltip futbolla yatıp futbolla kalkması lazım. Ve de futbolculara da bunu aşılaması gerekiyor. Çünkü futbolcular teknik heyete bakar. O nereye giderse futbolcular da oraya gider." 

"TAKIMDA BİR BOŞVERMİŞLİK VAR"

"Bir de doyuma ulaşmış futbolcular olabilir takımda geçen seneki şampiyonluktan sonra. Performans düşüşleri olabilir. Ancak yeni gelenler de performans gösteremedi. Sahada kopukluklar var. Yardımlaşmada eksiklikler var. Beşiktaş'ta bir boşvermişlik var. Çok da şampiyonluğa oynayan bir takım gözükmüyor. Geçen sene orta sahanın en iyi ikilisi olan Josef ve Atiba aranıyor. Josef'te de biraz düşüş var. Bunların ikisinin de iyi olmaması, takımın toparlanmasında gecikmeye neden oluyor. Bir tek bu da değil, defans çok kötü. Forvetler istenen golleri bir türlü atamıyor. Pjanic top Beşiktaş'tayken çok iyi ancak defansta yok. Alex'e bakıyorsun, hiçbir yerde yok. Onunla takım bir kişi eksik oynuyor." 

"MAÇI KAZANMAK LAFLA OLMUYOR"

"Ajax maçında Larin'in kaçırdığı goller saç baş yoldurdu. Ancak özellikle ilk yarıda iyi bir Beşiktaş vardı. Dirençli bir oyun vardı. Ancak Ajax kendini hiç sıkmadan maçı 2-1 kazanıp gitti. Giresun maçıyla birlikte yine beklentiler büyük. Maçı kazanmak lafla olmuyor. Sahaya çıkan takım iyi mücadele edecek, defansta açık vermeyecek ve gol pozisyonlarını değerlendirecek."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ