22.09.2026 - 16:15

Takip Et:

“Hocadan özür dilerim, Poku hiç hazır değilmiş”

SİZCE BEŞİKTAŞ’IN ÖNCELİĞİ HANGİ KULVAR OLMALI?

Maraton VIP YouTube kanalında konuşan Bora Beyzade, Beşiktaş’ın Amedspor deplasmanında aldığı 3-2’lik mağlubiyeti değerlendirdi.

Marsilya maçının ardından takımda ciddi bir yorgunluk oluştuğunu belirten Beyzade, mağlubiyetin tek bir nedene bağlanmaması gerektiğini söyledi:

“Öncelikle genel bir bakış atmak lazım. Marsilya maçında üst düzey bir tempo ve oradan gelen bir yorgunluk vardı. Ardından bu maçta çok güvendiğiniz, başrol olarak gördüğünüz birçok oyuncunun bireysel hataları geldi. Nübel ve Salih gibi oyuncuları sayabiliriz. Tüm bunların üstüne ilk yarıda yine bir hakem sıkıntısı yaşandı ama bunu asla maçın önüne koymam.

Tüm bunlara rağmen karşılaşma 3-2 bitti. Bu kadar kötü performansın peş peşe zincirleme reaksiyon gösterdiği bir yerde siz maçı yine 3-2 kaybediyorsunuz ve son saniyede beraberliği, bir puanı alma şansına yaklaşıyorsunuz. Bu kadar olumsuzluğun olduğu bir yerde bu skor bana normal geliyor.”

“Vlahovic açık ara öndeydi”

Takımın genel performansına da değinen Beyzade, Vlahovic’i ayrı bir yere koydu:

“Beşiktaş’ı önceki haftalarda en az 11 oyuncunun 9’unun iyi oynadığı, en fazla bir-iki oyuncunun sendelediği bir takım olarak konuşuyorduk. Bu hafta ise iki oyuncunun iyi oynadığı, diğer oyuncuların neredeyse tamamının sendelediği bir Beşiktaş’a döndük.

Bir numaraya Vlahovic’i açık ara koyarım. İkinci olarak da maç içerisinde hatalar yapsa, eski Orkun olmasa bile kaptanı koyabilirim. Bir şeyler yapmaya, çabalamaya çalıştı. Vlahovic ise mücadele, boğuşma ve hiç geri adım atmamasıyla maçın içerisinde kalan oyuncuydu.”

“Yeni takımın bir anda mükemmel olma ihtimali yok”

Beşiktaş’ın yeniden yapılanma sürecinde olduğunu hatırlatan Beyzade, taraftara sabır çağrısında bulundu:

“Yeni oluşan bir takım, yeni bir kadro, yeni bir oyun anlayışı ve yeni bir hoca var. Bütün bunların bir anda mükemmele dönme ihtimali yok. Beşiktaş birkaç maç iyi oynayınca şampiyonluk şarkıları söylenmeye, Avrupa’da final konuşulmaya başlandı. Biraz sakin olmak lazım. Bu iş o kadar kolay değil.

Her şeyin bir anda yolunda gitme şansı yok. Eksikleri söyleyeceksiniz, belirleyeceksiniz ve kapatmaya uğraşacaksınız. Beşiktaş’ın bu sezon çok iyi maçları olacak ama arada böyle maçları da mutlaka olacak.”

“Takım kötü gününde bile direnç gösterdi”

Amedspor deplasmanının zorluğuna dikkat çeken Beyzade, Beşiktaş’ın son ana kadar oyunun içinde kalmasını olumlu buldu:

“Amedspor deplasmanına giden her takım zorlanacak. Mükemmel bir takım mı? Değil. Amedspor’un da çok fazla zaafı var. Ancak böyle iyi bir takıma karşı, böyle zor bir deplasmanda bu kadar kötü oynayıp yine de 3-2 mağlup olmak bana çok kötü bir görüntü olarak gelmedi.

Hiç değilse son ana kadar mücadeleyi bırakmadılar, oyunun içerisinde kaldılar ve skoru kurtarmaya çalıştılar. Takım bu kötü gününde bile çok iyi direnç gösterdi. Bu çok değerli.”

“Hocadan özür dilerim, Poku hiç hazır değilmiş”

Beyzade’nin en dikkat çeken değerlendirmelerinden biri Poku hakkında oldu:

“Öncelikle hocadan özür dilerim. Ben iki haftadır ‘Poku niye oynamıyor, Poku’yu da görmek lazım’ diyenlerden biriydim. Ama bu maçta gördük ki Poku gerçekten hiç hazır değilmiş. Çok büyük bir hayal kırıklığı oldu.

Böyle bir karşılaşmada Poku’nun katkı vermesini beklerim. Beşiktaş yaklaşık iki ayda 13-14 maça çıktı ve takımda hiç dinlenemeyen bir oyuncu grubu var. Bunun etkilerini bu maçta fazlasıyla hissettik. Salih, Orkun ve Agbadou gibi isimlerde yorgunluk çok net görülüyordu. Böyle bir ortamda taze bir oyuncu olarak Poku’nun fark yaratmasını beklersiniz.

Ciddi para harcadığınız bir oyuncunun performansı tavanda olmasa bile en azından maç içerisindeki katkısını görmek istersiniz. Poku bu katkıdan çok uzaktı. Bu, Poku hep böyle olacak demek değil. Ancak hâlâ takımı ve oyun anlayışını tam olarak kavrayamadığı görülüyor. Takıma uyumu bence burada en önemli soru işareti.”

Cerny eleştirisi: “Eleştirmesem ne olacak?”

Cerny konusunda yapılan eleştirilere gelen tepkileri de değerlendiren Beyzade, futbolcuların yapıcı biçimde eleştirilebilmesi gerektiğini vurguladı:

“Poku çıktı, Cerny oyuna girdi ve Cerny’de de hiçbir şey olmadı. İnsanlar bazen bana kızıyor, ‘Niye bu kadar çok eleştiriyorsun?’ diye. Tamam, Cerny’yi eleştirmeyi bıraktım diyelim. Bundan sonra kimse Cerny’ye hiçbir şey söylemesin. Cerny daha mı iyi oynayacak? Böyle bir şey olabilir mi?

Türkiye’de bir şeyleri halının altına süpürme alışkanlığı var. Beşiktaş iyi gidiyor, eleştirel bir şey söyleme, konuşma, takıma destek çık... Keşke bunun bir faydası olsa. Beşiktaş’ın doğru ilerlemesinin tek yolu, herkesin objektif şekilde, kişilik haklarına saldırmadan, aşağılamadan ve kötü söz söylemeden eleştiri yapmasından geçer.”

duhuliye.com

www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026 

YORUMLAR (2)

Çandarlı
22.09.2026 - 17:24

Vlahoviç iyi ancak hiç bir zaman Mario Gomez kalitesine erişebilecek bir kapasitede değil. Yani öyle bir performans beklemeyin...

Yanıtla Beğenme (2)
GoGo
22.09.2026 - 21:27

@Çandarlı gomeze gelen pasın çeyreği daha gelmedi buna

Beğenme (0)
C
22.09.2026 - 16:40

Vlohoviç çok iyi ama yeterince beslenmiyor poku nun gerçek performansı bu ise vay halimize

Yanıtla Beğenme (0)