UEFA Avrupa Ligi’nde 5. haftanın en çok konuşulan mücadelesinde önceki gece Sarpsborg’u 3-2’lik skorla geçen Beşiktaş'a, iki farklı skorla geriye düştüğü maçta galibiyeti getiren isim Jeremain Lens olmuştu.

Norveç temsilcisi karşısındaki maça ilk 11’de başlayan 31 yaşındaki kanat oyuncusu, ilk yarısını 2-0 geride kapattıkları mücadelede ilk sayısını 62. dakikada atmıştı. Başarılı futbolcu, 66’da ise Vagner Love’a yaptığı asistle mücadeleye dengeyi getiren kilit isim olmuştu. Karşılaşmanın son anlarına kadar rakip kalede baskısını sürdüren Lens, uzatma dakikalarında attığı klas golle takımına zaferi getirerek önemli bir galibiyetin mimarı olmuştu.

‘Tur ümitlerini tazeledi’

Yıldız futbolcunun Sarpsborg karşısındaki performansı, ülkesi Hollanda’da geniş yankı uyandırdı. Birçok haber ve internet sitesi Lens’i manşetlerine taşırken tecrübeli isme övgü yağdırıldı. Ülkenin en önemli basın kuruluşu Telegraaf, “Beşiktaş’ı Norveç’te donmaktan Lens kurtardı” manşetini atarken, Nu.nl, “Lens’in harika golleriyle Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde üst tur umutlarını tazeledi” sözlerini kullandı. Ad.nl, “Lens’ten Beşiktaş’a Sarsborg maçında büyük yardım” derken, bir diğer internet sitesi Vi.nl ise, “Lens, Beşiktaş için paha biçilemez” dedi.

Haber Kaynağı: Fanatik