Trt Spor'daki Transfer Gündemi programının yorumcusu Serkan Reçber, Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan Holtby'i yorumladı.


Serkan Reçber'in Holtby hakkındaki görüşleri şöyle:


Şimdi Abdullah Avcı tek önlibero iki iç orta sahayla mı oynayacak? Atiba 6 numara, önünde sağda Dorukhan solda Ljajic. Alternatifleri de Oğuzhan'la Holtby olur. Yani burada Abdullah Avcı'nın Holtby'i nasıl kullanacağı önemli. Holtby son iki sezondur 8 numara oynayan bir oyuncu değil. 8 numarayı yanında Ekdal varken inanılmaz oynamıştı.

KARİYERİNİN BAŞINDA AÇIKTA OYNUYORDU


Futbol hayatına ilk başladığında sol açık ve sağ açık oynardı. Aachen ve Schalke'nin ardından Mainz'a kiralandı. Mainz'da Macar santrafor Szalai ile müthiş bir uyum yakaladı ve muazzam bir sezon geçirdi. Kiralık sözleşmesi bittikten sonra tekrar Schalke'ye döndü. Fenerbahçe'deki Neudstader ve Beşiktaş'ta oynamış olan Jermain Jones'un önünde 10 numara mevkiinde oynadı. Holtby'nin önünde de çok iyi santraforlar vardı o dönem. Zaman zaman Huntelaar ile oynadı zaman zaman Raul ile oynadı. Bu iki yıldız da Holtby'nin performansını doğrudan etkiledi.


HAMBURG'LA KÜME DÜŞTÜ


Sonra Hamburg'a geldi. Geldi ilk sezon, devre arasına haftalar kala sakatlandı. Onun sakatlandığı dönem Hamburg pek maç kazanamadı. Geçen sene küme düştüler ama yine de Holtby iyi katkı verdi. Bir oyuncu alırken tümden bunları iyi analiz etmek gerekiyor. Geçmişie bakıp şunları sorabiliriz.


TOTTENHAM HAYAL KIRIKLIĞI OLDU


Tottenham'a gittiğinde beklenti çok yüksekti. Ama Tottenham'a gittiğinde o pozizyonda Sigurdsson oynuyordu ve kendi poziyonunda çok fazla forma şansı bulamamıştı. O zaman da santrafor Adebayor'du. Hem Sigurdsson'la hem de Adebayor'la yaşadığı uyumsuzluk performansını aşağıya çekti.


HOLTBY İLE İLGİLİ SORULAR


Nasıl bir santraforla oynar? Nasıl bir orta saha lazımdır? Holtby'nin performansını nasıl değerli kılmak lazım? Güncel performansı ne? Bunlara baktıktan sonra çok sağlıklı bir karar verilebilir.


BİZDEN İKİ KATI PARA İSTİYORLAR


Geçen sene aldığı para. Biliyorsun Avrupa'da vergiye gidiyor. İki sene önce vergiler düştükten sonra aldığı para 1,5 milyon euro civarıydı. Geçen sene, yani takım küme düştükten sonra aldığı net ücret 900 bin euro'ydu. Ülkemize gelip istediği rakamlara baktığımızda, iki katı rakamlar olduğunu görüyoruz.


HOLTBY BEŞİKTAŞ'IN ARADIĞI OYUNCU MU?


Alman oyuncuların ülkemizde katkı sağladıkları bilinen bir gerçek. Ama Holtby Beşiktaş'ın aradığı oyuncu mu? Bana göre değil. Beşiktaş'ın aradığı oyuncu geçe sene Köln'de şampiyon olan, Schalke'de mukavele uzatmadığı için kadrodışı kalan Johannes Geis'tir. Gelse Ernst etkisi yaratır Beşiktaş'ta.