Beşiktaş'ta geçtiğimiz ay gerçekleşen “BJK Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısında mevcut başkan Fikret Orman’ın karşısına çıkan tek aday olarak dikkatleri çeken Hürser Tekinoktay; Kongreden bugüne, Beşiktaş Gündemini Duhuliye.com Yayın Yönetmeni Erdem Ulus’a değerlendirdi.


İşte Hürser Tekinoktay’ın açıklamaları.

Medya bizi görmezden geldi.


“Öncelikle Duhuliye.com' a teşekkür ediyorum. Bizi hatırladı. Seçim öncesi adaylık döneminde ve sonrasında Ulusal medya (Televizyonlar ve Gazeteler) bize kendimizi ifade etme şansı vermedi. Bein Grup Türkiye başta olmak üzere 4-5 büyük Medya kuruluşu, ağız birliği yaparcasına 'Fikret Orman'ın seçim öncesi TV programlarına çıkmama kararı almasıyla diğer adaylara bu yönde program yaptırmama kararı aldıklarını gerekçe gösterip bizim ve dolasıyla tüm Beşiktaşlılara haksızlık yapmış oldular. Medyaya bu yönde bir yaptırım uygulanmış olmalı. Bu nedenle Beşiktaş camiasına varlığımızı yeterince hissettiremedik.


Projelerimizi ve nasıl çözüm yolları izleyeceğimizi anlatma olanağı elimizden alındı.


Seçime Katılım oranı çok düşük kaldı.


Çok Fazla üyemiz oy kullanmadı. 14 Bin civarında hak sahibi kongre üyemizden, 4.900 dolayında üyemiz oy kullanmaya geldi. Bunun nedeni yeterli heyecanı görmedikleri için katılım dışında kalmaları olabilir. Bunun yanı sıra camiamızın en büyük sorunu Beşiktaşlı olmayan fakat birileri tarafından, çıkar amaçlı kulübe üy yapılmış bir takım insanlar, Beşiktaşlıların gelmediği seçime otobüslerle getirilerek oy kullanmak için hazır bulundular. Bu durum camiamız adına en büyük tehlikedir. Herkes nasıl olduğunu zaten biliyor. Bilinçli kongre üyelerimiz bu kişileri tespit edip tepkilerini ortaya koydular ve en azından bir kısmına engel oldular.


Öngörülerim beni yanıltmadı.


6 Bin üzerinde katılım sağlanırsa yarışı kazanacağımızı söylemiştim. Oyların sandık dağılımı incelediğinde, bu düşüncemin doğru olduğu anlaşılıyor. Yani genç üyelerin oy kullandığı sandıklarda üstünlük sağlamışız. Bu yönden bize gelecek adına olumlu mesajlar veren bir Genel Kurul oldu.


Yarın göreve gelebiliriz...


Yarın yönetimimde yer alan arkadaşlarımızla toplantımız var. Yurt dışında olan bir üyemiz dışında tam kadro bir araya geleceğiz. Biz her an her şey olabilir düşüncesiyle, yaşanacak olağanüstü bir sürece hazır olmak durumundayız. Bu gerekçeyle aynı seçim öncesi dönemde olduğu gibi seçim sonrası çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Değil Avcı, Guardiola gelse farketmez


İsimler üzerinde kıyaslama yapmadan, yaşanan süreçte Beşiktaş'ın yönetimsel yanlışlar nedeniyle şampiyonluk yarışında geri kaldığını gördük. Yönetim vazgeçmiş, hocaya istifa baskıları yapılmıştı. Yarıştan kopmayan Şenol Güneş’in takımı sezon finaline kadar gelmeyi basardı. İşin sonunda evvelki sezon 4, bu sezon 3. tamamlandı.
Maalesef oyuncu alacakları konusunda yaşanan gecikmeler başta, yönetimsel ihmaller takım bütünlüğüne zarar verdi. Bir de takım sahipsiz kaldı.


Böyle olursa değil Abdullah Avcı, Guardiola gelse ne olur?


Yönetimler üzerine düşeni yapmazsa takımın haklarını savunmazsa sonuç böyle olur.


Modelimiz Yok


Transferde sistemli bir çalısma yok. Gerekli araştırmayı yapacak bir ekip yok. Futbolun içinden yetişen birileri bu işin programını yapmalı. Bakıyoruz bu işi yönetim içinden bir iş adamı, ya da bir menajer yapıyor.
Dünyada bu tarz başka futbol ülkesi kalmadı. Sadece Beşiktaş değil, başta diğer büyük takımlar olmak üzere ülke futbolunun sorunu bu. Beşiktaş'ın borcu çok arttı. İşin boyutu tehlike sınırını aştı. Transferde doğru bir politika izlenmeli. Genç ve yetenekli oyuncular ısrarla taranmalı bulunmalı. Dorukhan dün yoktu bugün takımın yıldızı. Bu tarz oyuncular üzerinden bir çalışma programı transfer modeline dönüşmeli.


Takım nasıl dağıtılır bunu gördük


Beşiktaş yönetimi doğru işler yaptığı süreçte, Lig ve Avrupa’da karşılığı alındı. Çok iyi bir takım oluşumu bir anda aynı kişilerce nasıl yapıldığına halen anlam veremediğim bir şekilde ve hızla yıkıldı. Gelinen noktada hem başarı istikrarı sağlanamadı hem borç arttı.


Kaybedilen bir seçim olarak görmüyorum


Biz seçime başkan olma hevesiyle girmedik. Plan ve projelerimizde bir model çalışması sunduk."

Tekinoktay son olarak "Zihniyet, vizyon, planlama Model. Bu anlayışı yönetim anlayışı olarak camiaya yerleştirme adına olumlu bir adım attık" diyerek sözlerini noktaladı.

duhuliye.com/ÖZEL