Demirtaş'ın Faslı stoperle ilgili yaptığı detaylı incelemesinden öne çıkan yorumlar şu şekilde:

ÖZELLİKLE ORTA STOPER NET BİR OYUNCU OLMALI

Romain Saiss Beşiktaş için çok mantıklı bir transfer gibi gözüküyor. Çünkü, Beşiktaş 3-4-3'e devam edecekse savunma hattındaki 3 ismin de değişmesi gerekiyor. Özellikle orta stoper başta olmak üzere ve kenar stoperlerde de net birer oyuncu gerekiyor şeklinde görüş belirtmiştim. 

ÖZELLİKLERE BAKILDIĞINDA SAISS İLK SIRADA BİLE OLABİLİR 

Siyah beyazlıların mevcut görüntüsünde, üçlü savunma hattında hem orta stoperde hem de kenarda oynayabilecek, üst seviye liglerden gelen, özellikle de sözleşmesi bitmiş ve kendisini ispatlamış  oyunculara bakılınca Saiss ilk sırada bile olabilir. O denli mantıklı bir transfer. 

BUNUN BİR KARMASINI TUTTURMAK LAZIM 

Bir takımın yapısı kurgulanırken iki türlü bakmak lazım. Özellikle büyük takımlar için konuşacaksak, önceki örneklere bakıldığında da görülüyor ki, sadece potansiyel oyunculara yönelmek ya da sadece belli yaş üstündeki tecrübeli oyunculara yönelmek çok iyi sonuçlar vermiyor. Bunun bir karmasını tutturmak lazım. 

3-4-3 OYNAMAYA DEVAM EDECEKSE 

Belirli bölgelere net oyuncu, belirli bölgelere de potansiyel oyuncular serpiştirmek gerekiyor. O nedenle Beşiktaş, hele ki 3-4-3 oynamaya devam edecekse gerçekten bu savunma hattında çok tecrübeli oyunculara ihtiyacı var.

Oraya belki bir tane potansiyel oyuncu koyarsınız ama Beşiktaş'ın üçlü savunmada, bu sistemi kaldıracak deneyimi oluşmuş oyunculara da ihtiyacı olacaktır. 

PAS ARASINDA PREMİER LİG 7'NCİSİ

Saiss, geçtiğimiz sezon Wolverhampton formasıyla Premier Lig'de direkt üçlü savunmanın kenarında 30'un üzerinde maça çıkmış bir oyuncu. Lig genelinde, en fazla sayıda pas arası yapan futbolcular sıralamasında 7'nci sırada. A

yrıca savunmada en yüksek ikili mücadele başarısı olan oyuncular sıralamasında da 10'uncu sırada. Bu iki önemli özellikte ilk ona girmiş bir oyuncudan bahsediyoruz.