UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim deplasmanından 3-2'lik galibiyetle dönen Beşiktaş, Avrupa'daki başarılı başlangıcını sürdürdü. Karşılaşmanın ardından Tivibu Spor'da açıklamalarda bulunan Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ahmet Dursun, siyah-beyazlıların özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu futbolu övdü.
"Beşiktaş kendi evindeymiş gibi oynadı!"
Beşiktaş'ın deplasmanda olmasına rağmen oyunun kontrolünü elinde tuttuğunu belirten Dursun, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun maç öncesindeki açıklamalarına dikkat çekti.
"Beşiktaş takımı aynı kendi evindeymiş gibi oynadı. Vincenzo Italiano da zaten deplasmanlarda sıkıntı yaşadığımızı, kendi oyunumuzu deplasmanda da oynamamız gerektiğini söylemişti. Gerçekten ikinci yarı Beşiktaş takımı aynı kendi evinde oynuyormuş gibi oynadı. Tribünlerin zaten yüzde 80'i Beşiktaş taraftarıydı. Zaten kendi evindeymiş gibi hissetti."
"Miretti oyuna girdikten sonra müthiş bir performans gösterdi"
İkinci yarıda Beşiktaş'ın orta sahadaki etkinliğinin arttığını vurgulayan Dursun, Miretti'nin oyuna girmesinin önemli bir fark yarattığını ifade etti.
"Müthiş bir oyun oldu. Miretti'nin oyuna girmesi, orta sahada hem savunma anlamında hem de hücumsal anlamda, pozisyon zenginliğinde de öne çıkan oyuncuların başındaydı."
Beşiktaş'ın ikinci yarıda üst üste pozisyonlar bulduğunu belirten Dursun, İlhan Fakılı ve Trossard'ın yakaladığı fırsatların ardından golün adeta geliyorum dediğini söyledi.
"55 ve 57. dakikada galiba ilk İlhan'la gelen bir pozisyonumuz, sonradan Trossard'ın yüzde yüz kaçan iki tane pozisyonu arkasından gol adeta geliyorum dedi."
"Olaitan'ın müthiş koşusu, Oh'un tam golcü vuruşu!"
Beşiktaş'ın hücumdaki etkili organizasyonlarını değerlendiren Ahmet Dursun, Olaitan'ın bireysel becerisine ve Oh'un bitiriciliğine özel parantez açtı.
"Olaitan'ın oradan kaç metre topu götürdü bilmiyorum ama müthiş bir şekilde topu dripling hâlinde götürüp Trossard vari pasıyla beraber Oh'a pası vermesi, Oh'un da iyi koşusu ve tam golcü vuruşu... Mükemmel vurdu, golünü attı."
Dursun, İlhan Fakılı'nın kanattan geliştirdiği atakta da Oh'un doğru yerde bulunmasının golcü sezgilerini ortaya koyduğunu belirtti.
"Sonradan İlhan'ın müthiş bir şekilde kanattan topu getirip de yine Oh'un tam golcünün olması gereken yerde olup..."
"İlk yarıda ayakta durmakta zorlanan Oh, ikinci yarıda takımını sırtladı!"
Karşılaşmanın yıldızını seçen Ahmet Dursun, iki gol atan Oh'un ikinci yarıdaki performansına dikkat çekti.
"Bugünün yıldızı! İlk yarıda ayakta durmakta zorlanan Oh, ikinci yarıda takımını sırtladı ve maçın yıldızı oldu bana göre."
Oh'un performansını değerlendiren programdaki diğer yorumcular da Güney Koreli futbolcunun iki golünün yanı sıra bir asistlik katkısına dikkat çekti.
"Hoffenheim'ı yeniden maça dâhil ettik"
Beşiktaş'ın üstün oynadığı dakikalarda kalesinde gol görmesini de değerlendiren Dursun, savunmadaki konsantrasyon kaybına dikkat çekti.
"Bütün maç boyunca baktığımızda, ilk yarının başında direkten dönen bir top dışında hiç pozisyon vermediğin Hoffenheim takımını birdenbire maça dâhil ettin."
duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026