Beşiktaş  maça daha önceki maçlarda yaptığı gibi baskılı bir oyun ile başladı. Necip ve Vida dışında neredeyse herkes şut çekti ve pozisyona girdi.
Josef, Ghezzal, Rosier, Batshuayi ve Rıdvan bindirmeleriyle Hatay'ı kendi sahasına bir ara hapsetti. 
Rıdvan hem savunmada hem hücumda yine mükemmel oynadı. Rakip kaleye giden gollük pozisyonların sadece  birinin gol olmasına söylenecek söz bulmak zor. Beşiktaş seyir zevki yüksek oynadı ama kötü bile oynasa  her ne olursa olsun  yuhalanmamalı.Beşiktaş tribünleri bu kötü alışkanlığı bırakmalı.
Batshuayi'nin eleştirilmesi çok normal çok gol kaçırıyor . Kaçırdıkları gol olsa   zaten Chelsea onu kiralamazdı. Önder hoca her zamanki gibi oyunu okuyamadı ,Can ile Güven’i ilk yarı bittiğinde  çıkartıp Alex ile Atiba’yı sahaya sürse belki de  maçı kazanacaktı. Yine her zamanki alışkanlığı geç oyuncu değiştirdi. Atiba ile Alex girdikten sonra maç tek kaleye döndü ama yetmedi. Nerede ise sezon bitecek taraftarın başkana baskı kurduğu aldırdığı   Alex'den hala patlama bekliyoruz. N'Koudou  hızını  ortalarını özlemiştik, bu kadar çabuk bir oyuncunuz varsa Önder hoca  süresini daha uzun tutması gerekirdi. Bu kadar yanlış kararlar olunca Beşiktaş'ın şampiyonluktan sonra, ikincilik hedefi de kaybolmuş oldu. Beşiktaş, bu maçtan sonra artık gelecek sezonun planlamasını yapmalı.