Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'ta Cyle Larin ve Vincent Aboubakar fırtınası esiyor. İki golcünün bu performansı siyah-beyazlı taraftarları, teknik heyeti ve yönetimi memnun ediyor. Larin ve Aboubakar, Türkiye'de bazı takımların toplamda attığı gol sayılarını geçti. Peki Avrupa ile kıyaslandıklarında durum ne? Detaylar haberimizde...

Larin ve Aboubakar, Denizlispor maçını boş geçmedi

Beşiktaş, Süper Lig'de haftanın açılış maçında Denizlispor karşısında 3-0 kazandı. Bu maçta Larin ve Aboubakar 1'er gol attı. Aboubakar, ayrıca bir de asist kaydetti. İki futbolcu Avrupa futbolunda da en iyi hücum ikilileri arasında yer alıyor.

Aboubakar ve Larin bir takıma bedel!

Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş'ın can yakan iki golcüsü Larin ve Aboubakar, toplamda 26 gol attı. 13'er gol atan iki futbolcu adeta bir takıma bedel. Larin ve Aboubakar; Erzurumspor (24), Denizlispor (23), Gençlerbirliği (21) ve Kayserispor (17) takımlarını geçmeyi başardı.

Avrupa liglerine bakınca en iyi ikililer...

Larin ve Aboubakar, Süper Lig'de 4 takıma bedel ama Avrupa'nın en iyi 10 liginin 7. en iyi hücum ikilisi durumunda. Bayern Münih'te oynayan Lewandowski ve Müller 36 gol attı. Genk takımında Ebere Paul Onuachu ile Bongonda 36, Inter'de Lukaku ve Lautaro 30, Leuven ekibinde de Thomas Henry ve Sowah da 27 gole imza attı.

Tezcan Ozan: "Aboubakar ile oynayan oyuncu çok şanslı"

Beşiktaş'ın eski golcüsü ve BJK TV yorumcularından Tezcan Ozan, Aboubakar ile Larin'in performansının şaşırtıcı olmadığı fikrinde. Ajansspor'a konuşan Ozan iki golcü için şu analizi yapıyor:

"Hem Aboubakar hem de Larin, birbiri için oynuyor daha doğrusu takım için oynuyor. En dikkat çekici şey nedir biliyor musunuz? Golü kim atarsa atsın beraber seviniyorlar. Larin ve Aboubakar ilgili fikrim gayet net. Aboubakar, eski günlerinden esintiler veriyor. Onunla oynayan golcü çok şanslı. Çünkü Aboubakar egoist biri değil. Larin de kendini geliştirmeye devam ediyor. Yine söylüyorum Larin, Beşiktaş'ın ilerleyen dönemlerde kasasını dolduracaktır. Ligin de bir matematiği var. Beşiktaş şu anda 56 golle en golcü takım. Takım savunması daha iyi olursa Beşiktaş zirvede yer alır. Sergen Hoca, savunma konusundaki zaafiyetleri çözecektir" dedi.

Kaynak: Ajansspor