Hakem

İdare maslahat, yönetimi sogulanması diye herkese, her hakarete tolerans gösteren ve yetkililere devamlı yağ çeken bir karakterle ülkenin en büyük hakemi oldu. Beşiktaş maçlarındaki kasti olduğunu düşündüğüm aleyhine hataları sayısız. İlk akla gelen hataları Delgado, ve Ferrari skandalları, Atiba’nın kasti sakatlanmasına kırmızı vermemesi , Başakşehir’den ofsayt gol, Galatasaray maçlarında vermediği penaltılar( 4 tane), Almeida’nın golünü iptali, Necip’i atması, Sivok’a atılan kafayı görmemesinin yanında olmayan fauller yaratması ve oyunu kurnazlıkla dengede tutup rakibe zemin hazırlaması en usta işlerindendir.

Bugünde olmayan fauller yarattı, lehe faulleri vermedi. VAR’a rağmen bariz penaltıyı vermeyen, devamlı maddeler atılmasına rağmen kaleciye sarı kart gösteren, taça çıkmış topta yerdeki oyuncuya gitmeyip golü yedirten her zamanki gibi kendi ülkesinde esen rüzgarlara yelken açmaktan adil maç yönetemedi.

Beşiktaş

Her bakımdan kötü olduğu için hakeme de aleyhe çalışmasına izin verdi

Teknik olarak ilk 11’de çok yanlış bir takımla çıkıldı. Orta saha yanlış dizilişle yol geçen hanı oldu. 5 santraforu olan ekip tek santraforla oynamaz. Eldeki kadro 4-2-3-1 ‘e uygun değil. 4-4-2 veya 4-1-3-2 ‘ye daha uygun. Hiç olmazsa 5 dk kala değil, daha önce 2. santraforu konur. Elinde parlak kariyerli Alansyapor’da gol kralı olmuş bir golcü var, inatla oynatmamak anlaşılmaz. Atiba 90 dakikaya hazır değilse 30 dk rahat oynar. 1-0 ‘dan sonra oynatsan üç puan gelebilir. Pas trafiği, oyun düzeni bu kadar maçtan sonra oturmamışsa, yeni 10 numaraya şans verilir. Forvetlerin daha 3 uygun pozisyondaki arkadaşına vermemesi puanları kaybettirdi. Takım çok sık maç yaptı, rotasyon bu kadar sınırlı olur mu?

Yönetim de farklı değil. Bazı oyuncuları istenmeyen ilan edip taraftarın önüne attıktan sonra onlardan verim almak imkansız hale getirdi. Bu acemiliklerle teknik ekibe hak vermeyi sağladı. Zamansız bir seçim ortamı yaratarak dikkatleri dağıttı.

Sonuç:

Beşiktaş’ın kötülüğü hakemi ilgilendirmezse de Antalya ve Bursa maçındaki hatalarla kaybedilen 5 puanda en büyük hata yine de Beşiktaş'ta...

İlhan Durusoy / HABER1903