Yönetim

Pembe vaatlere rağmen borcu arttırıp takımın kritik oyuncularını kaçırdı. UEFA ligi şampiyonluğu gibi hayali hedefler koydu.

Teknik Heyet

Başarılı her sezondan sonra kritik oyuncularını kaybettiği ve yeniden takım kurması gerektiği için çok zor görev istendiğini kabul etmek gerekir. Ancak son iki sezondur yine de futbol gerçekleriyle bağdaşmayan hatalar yapmaya devam ediyor. Strateji ve taktik hataları çok olmaya başladı. Risk alınması gereken yerde alınmıyor, alınması gereken yerde alınıyor. Forvete uygun oyun oynanmıyor. Örnek olarak 3 puan alınması gereken Alanya maçında 4-2-3-1 dizilişinde ön libero ikilisi defansif ağırlıklı Medel – Dorukhan oluyor, oyun kuramadığı için devamlı geriden top şişiriliyor. Kaybedilen toplarda rakibe devamlı akın fırsatı veriliyor.

Beraberlik yeten Malmö maçında Medel – Oğuzhan’la ofansif bir ikili seçiliyor. Takım kontrataktan gol yiyerek eleniyor. Golden sonra organize atak yapmak gerekirken defansif ön liberoya dönülüyor. Malmö havadan toplarda üstün takım devamlı havadan oynanıyor. Takım 10 kişi kalınca geri dörtlü uzun süre çakılı kalıyor. Gökhan Töre hazır değil, takıma koyup takım 9 kişiye iniyor.

Taraftar

Oğuzhan’a reaksiyon yanlış. Oyuncu kaybetme zamanı değil, kazanma zamanı. Teknik heyet de deplasmanda oynatıp kazanacağına evde oynatıyor ve bir aksaklıkta hemen çıkarıp seyircinin önüne atıyor. Profesyonel futbolda duygusallığın yeri yok, kim oyuna katkı verecekse onu olacaksın, onu istemem, bunu istemem olmuyor.

Sonuç

Hatalarla tek kulvarda kalındı, artık sık maç ve yorgunluk mazereti de kalmıyor. Devre arasında takviyelerle iyi sonuç almalıyız.

İlhan Durusoy / HABER1903