Tüm hataları cezalandırsan maç yönetecek hakem kalmaz. BJK aleyhine çok protokol hatası yapıldı. Çok basit bir uygulama olmasına rağmen bir türlü doğru uygulayamıyorlar. Zeka eksikliği mi var; hayır. Otoriteyi elden bırakmak istemiyorlar. İstediklerine maç kazandıramıyorlar.

Cüneyt Çakır da bu durumda kaldı, eyyam yapıp MHK rüzgarına uygun kararlar verdi. Galatasaray aleyhine penaltıyı vermedi, VAR düzeltti. Beşiktaş aleyhine penaltı verdi, VAR iptal etti. Bütün maç boyunca çoğu kararlarında Galatasaray lehine tercihler kullandı. VAR olmasa Galatasaray’ı galip getirecekti. VAR, Beşiktaş’ın imdadına yetişti maçın adil bir şekilde sonuçlanmasını sağladı.

Beşiktaş kazandığı için kimse Cüneyt Çakır’ın her zamanki BJK aleyhine kararlarını görmeyecekler. Cüneyt Çakır, 7 Beşiktaş-Galatasaray maçını yönetmiş, 1 Beşiktaş galibiyet, 5 Galatasaray galibiyeti ve 1 beraberlik var. MHK’nin yine taraflı hakem tayini açıkça görülüyor.

BEŞİKTAŞ

Önemli olan 3 puandı, onu da aldı. Liderle puan farkını azalttı. Zorlu bir UEFA maçından futbolcu sağlığına gerekli süreden çok daha az bir zaman sonra en önemli maçı oynamak zorunda bırakıldı. Bunu da anlamak zor. BJK’nin UEFA maçında puan alması bu ülkeyi ilgilendiriyor. Her kuraya, her turnuvaya katılmaya etki ediyor, yani her takımı ilgilendiriyor. BJK eksik kadro ile çıkıyor ve zorla kazanıyor.

İlk 11 doğru değildi, Love daha önce alınmalıydı. Nedense Love kritik goller atıyor, ancak ilk onbire giremiyor. Mustafa gibi bazı oyuncular oynadıkça açılır. Taraftarın yanlış protestosu sebebiyle Oğuzhanı oynatmamak pek akılcı değil. Ayrıca maç sonuna doğru Caner ve Quaresma’nın pas vermeyip kaleye şut atmaları az daha puan kaybına sebep olabilecekti. Bunu teknik heyetin halletmesi lazım.

İlhan Durusoy / HABER1903