Bu maçın cehennemi ortamına Halil Umut Meler gibi genç ve deneyimsiz bir hakemi tayin etmenin gerekçesini bir vicdanlı yetkili anlatmalı. Ne beklediler, böyle çok kötü yönetilmiş bir maçtan başka bir şey mi umdular?

Hakem iyi bir hakem şeklinde değerlendiriliyorsa, hakeme de yazık değil mi? Şimdi bu hakemi dinlerdirmeyecek misiniz? Yoksa biz zaten Beşiktaş'ın puan kaybetmesini hedefliyorduk, görevini çok iyi başardı diyebiliyor musunuz?

Bursa’nın Beşiktaş'a karşı tutumunu anlamak mümkün değil. O dönem Beşiktaş'ta yönetici idim ve o sezon Beşiktaş maçlarındaki hakem hataları inanılmaz bir boyutta idi. Teknik direktör Lucescu’yu bile Türkiye’den kaçırdı. Bursa’lılar düşmelerine sebep olan maçların hakem kararlarına baksalar, Beşiktaş'a kin bağlamak yerine teşekkür ederlerdi.

Her ne kadar her Bursa’lının kendini yere bırakmasına faul verdiyse, sertliğe izin verip Beşiktaş'ın oyunu bozmasına seyirci kaldıysa da, bu hakem tayini Bursaspor için de kötü değil mi? Her ne kadar Bursa’nın golünde Yusuf’un ofsayt olduğunu kimse çözemedi. Bir oyuncu çizgi dışından içeri girince ofsayt için çizgi üstünde sayılır. Şimdi saha olayları dolayısıyla sahaları kapanacak, son haftalar çok puan kaybeden Bursa yine kritik bir döneme girecek.

Sonuç

Esas görevi maçları adil yönetilmesini sağlamak olan TFF bu yazıyı ihbar kabul edip olayı araştırmalı ve sonuç raporunu kamuya açıklamalı.

İLHAN DURUSOY / HABER1903