Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında konuk ettiği Beşiktaş'ı 1-0 yenen İttifak Holding Konyaspor'un teknik direktörü İlhan Palut, takımının son dakikaya kadar istekli bir oyun ortaya koyduğunu, son dakika golüyle de 3 puan aldıklarını söyledi. Palut, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, müsabakanın zor geçeceğini düşündüklerini söyledi.

"BEŞİKTAŞ BİR ADIM ÖNDEYDİ"

Süper Lig'de her maçın zor geçtiğini ve Beşiktaş'ın da ligin en iyi kadrolarından birine sahip olduğunu vurgulayan Palut, şöyle konuştu:

"Beşiktaş takımını analiz ettik. Burada yapmamız gereken bu mücadeleye en az Beşiktaş kadar karşılık verip, kendi pozitif oyunumuzu da sahaya yansıtmaktı.

Maç tahmin ettiğimiz gibi geçti. Kolay değildi. Sahada büyük mücadele vardı. Bir taktik vardı.

Onlar bizim Amir'le oynamamızı engellerken biz de onların Pjanic'le oynamasını engelledik. Bu da maçı daha çok dengede giden bir maç haline getirdi.

Ama Beşiktaş'ın ilk yarı duran toptan iki net pozisyonu vardı. Bizim de ataklarımız vardı. Dengeli bir ilk yarı geçti. İkinci yarı da buna benzer geçti. Oyun olarak denge vardı ama net gol pozisyonları anlamında Beşiktaş bir adım öndeydi. Belki pozitif futbol adına kendi standartlarımızın çok üzerine çıkamadık ama takımımda 90+5'inci dakikaya kadar süre gelen bir arzu, istek, mücadele vardı. Oyuncularımın bunun karşılığını son dakika golüyle de almasından mutlu olduk. Son 20 dakikada gol atanın kazanacağı bir maça bürünmüştü. Bunu biz başardık. Oyuncularımı kutluyorum."

BEŞİKTAŞ'TAN TEKLİF GELDİ Mİ?

Palut, bir basın mensubunun "Beşiktaş'tan teknik direktörlük için bir teklif geldi mi?" sorusunu,

"Sergen hocadan sonra bazı isimler gündeme geldi.

İsmimin geçtiğini ben de duydum ama hiçbir Beşiktaşlı yönetici veya temsilcisiyle görüşmem olmadı.

Konyaspor'la çok değerli bir iş yapıyoruz. Takım olma olgusunu başardık.

Bunu sonuçlara yansıtıyoruz. Şu anda her şey Konyaspor adına mükemmel gidiyor.

Konsantrasyonumu sadece ve sadece bana güvenen Konyaspor'a aktarmak istiyorum.

Şu an tek düşüncem ikinci yarıda bu mücadeleye devam edip, çok iyi sırada ligi bitirip kulübün tarihine geçebilmektir." diye cevapladı.

Konyaspor ile sözleşmesinin uzatılmasına yönelik soruya Palut, şu cevabı verdi:

"Başkanımızla bu konu hakkında görüşme yaptık. Prensip anlamında onlar bana her şeyin iyi gittiğini, uzun yıllar beni görmek istediklerini söylediler.

Ben de bundan mutlu olduğumu, böyle bir görüşme için onlara hazır olduğumu söyledim.

Ayrıntılara geçilmedi. Sözleşme benim için ikinci planda. Bu yıl benim için çok değerli. Her teknik direktörün altın senesi olur, her takımın da. Konyaspor olarak bu seneye sımsıkı sarılmalıyız.

Bu bizim farkımızı Türk futboluna hissettireceğimiz bir sene. Onun için sözleşme görüşmelerini, benim konsantrasyonum açısından son derece sakıncalı buluyorum.

Ama prensip anlamında yönetim ve ben olumlu bakıyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı