Kartal Yiğit'in Takvim gazetesindeki köşe yazısı.
Vincenzo Italiano kenarda maçları yaşıyor. Heyecanıyla, motivasyonuyla içerideki oyuncularının da iliklerine kadar bunu yaşamasını istiyor. Ortaya da sezon başından bu yana keyif vermeye çalışan, önde baskı ile rakibi çoğu zaman bunaltan bir Beşiktaş çıkıyor. Dün de Hradec önünde aynı Beşiktaş'ı izledik. Özellikle ikinci yarıda topa daha çok sahip olan, 3. bölgeye yerleşen bir takım vardı. Hoca bunu çok istiyor ama şu an tam kapasiteyle yapılıyor mu?
Tabii ki hayır ancak zamanla çok daha iyi olacak gibi gözüküyor. Hele transferler tamamlansın, göreceğiz. Evet, önde baskı, istek çok iyi Beşiktaş'ta. Yalnız yoğun tempo sonrası genel olarak ilk 45 dakikada düşüşler yaşadı siyah-beyazlılar.
Ayrıca beklerin çok ileride kalışı ve içeri kat edişleri, böylesine zayıf rakip karşısında bile pozisyonlar verilmesine neden oldu. Italiano'nun oyunu riskli. Bu riske göre de savunma anlayışı olmalı. Özellikle stoperler kusursuz olmalı. Dün Djalo yine bu anlamda çok iyiydi. Bu nedenle daha ciddi rakipler önünde sıkıntı yaşamamak adına önlem alınmalı.
Eleştirilen Cerny golünü atıp biraz olsun üzerindeki yükü attı. Ancak hâlâ hazır değil. Hem mental hem fiziksel anlamda. Buraya bir transfer gelecek gibi gözüküyor. Ayrıca Sosa tarzı bir hücumcu orta saha alınırsa bu baskı, pozisyon anlamında çok daha meyvelerini verir. Beklenildiği gibi Beşiktaş turu geçti.
Play-off'u da güle oynaya geçip gruplara kalacaklardır. Bunun için de şimdiden hayırlı olsun diyelim.
Kartal Yiğit Takvim
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (6)
BU takımın güle oynaya maç izletmesi için çok kaliteli bir stoper hattına ihtiyaç var. Djalo çok iyi fakat her an sakatlık riski cebinde oynuyor. Emirhan inanılmaz pozisyon kaybediyor. İki maçtır rakibin bitiricilik sıfıra yakın, Nübel de efsane oynayınca durumu idare ettik, fakat Djalonun oynamadığı her maçta içinden geçerler bu defans hattının. Agbadou hem çok formsuz hem de Vincenzonun istediği adam kovalayacak fizikte bir oyuncu değil. Keşke min zararla çıkılıp, hızlı bir alternatif alınsa.
ceza sahası içinde çoğalacak, çoğaldığında da gol atacak adamlara ihtiyacımız var. Orkun girmiyor, Olaitan kısıtlı, Murillo geliyor yerini kaybediyor, Cerny istikrarsız.. Fakılı kardeşime şunu söyleyim şu solundan gelenlere arada pas ver. Her topta içeri katetmek zorunda değilsin. Rıdvan en az 3 kere bomboş geldi vermedin, en orkun bindirdi ona da vermedin. Bunu geliştirmesi şart.
cerny o golü bile zor attı herif yürüyemiyor topu alıp gidemiyor çalım atamıyor hiç bir şey yok herifte acilen gönderilmesi lazım cerny nin yerine adam gibi kanat lazım
Hangisini alsinlar aga sosa tarzi mi, ozzy tarzi mi, Sergen mi rafa tarzi mi. Herkes ayri telden calisiyo. Bak bu yazdigim oyuncular birilerini soyleyip yaziyo. Hepsi farkli ozellikte. Herkes kendi bildigini dogru saniyor hoca ne istiyorsa onu getirin diyen yok. Herkes hoca mk. Takimi antrene eden hoca, oyun hocanin…. sunun gibi adam alin. *bnin mi oyunu ne ara cozdun, hoca oyle mi istiyor yok. Boyle hocanin torenin yarim gtle yamuk oturan adam gelip camiaya akil veriyo. Gelin yonetimlerin isinin nasil zor oldugunu siz dusunun.
Para harcamaya gerek yok. Stopere Lucumi, merkeze de Ayari, Avom gibi çok iyi oyuncular seneye boşa çıkıyor. Kanat alalım yeter
3 nokta atışı transfer bekliyorum.. sağ ön, orta saha, stoper. Bu uslu ilk 11 e gelirse, bu sene sadece Türkiye ligi değil Avrupa da da ses getiririz. Bu hoca ve ekibi inanılmaz, Önder hoca gayet konsantre ve motive. Başkan ve yönetimde iyi destek veriyor. Taraftar inanmaya başladı. Hadi bu son hamleyi de yap başkan.