Karakullukçu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İLK 11 OYNAYAN OYUNCUNA 12 BİN TL AYLIK ÖNERİYORSUN!

Önder Karaveli'nin Beşiktaş teknik direktörü olduğu dönemde Emirhan İlkhan, genç takımdan A takıma yükseliyor. Yetmiyor; A takımda süre almaya başlıyor.

Emirhan, Beşiktaş'ta 11 oynarken, yedek oynarken de değil, ilk 11 oynarken önüne aylık 12 bin TL' lik bir sözleşme konuyor. 

Bırak Süper Lig'i, 1'inci ligde, hatta dünyanın hiçbir yerinde, 17 yaşında ilk 11 oynamaya başlayan bir oyuncuya böyle bir sözleşme önerilmez.

Örnek vermek gerekirse, 12 bin TL günümüz şartlarında, İstanbul'un ortalama bir yerinde normal bir ev kirası demek. Böyle bir kontratı sen kendi genç oyuncuna, A takımda ilk 11 oynamaya başlamışken önüne sunuyorsun. 

Yönetimden böyle bir teklif gelince, oyuncu da doğal olarak 'Madem öyle, o hâlde ben de kendi oyunuma konsantre olayım' dedi, sonrasında o da kendi lehine bir sözleşme istedi. 

100 - 150 BİN EURO’YA HALLEDİLECEKKEN... 

Oyuncu oynadıkça, oyuncunun kıymeti anlaşılınca da Beşiktaş Kulübü burada mecburen kabul etmek zorunda kalan taraf oluyor.

Aslında çok basit şey... A takıma çıkardığın an makul bir sözleşme önerilseydi... Yani, Euro falan da değil yani. Örneğin 1,5 - 2 milyon TL gibi bir sözleşme konsa zaten imzalayacak ve Beşiktaş bu durumdan devasa bir şekilde kârlı çıkacaktı.

1,5 milyon TL 100 bin Euro bile etmiyor şu anda. Yani 100 - 150 bin Euro’ya oynatılan bir oyuncun olacaktı. 

Bu çalışmalar bu şekilde yapılmadığı için Emirhan İlkan şimdş elinden kaçıyor. Sen doğru zamanda doğru işi yapmazsan, seni uyaranları da dikkate almazsan ne yazık ki durumlar buralara kadar gelir.