İşte Aybaba'nın açıklamaları: 

"AKSİ OLSAYDI SIKINTILI BİR SÜREÇ OLACAKTI"

"Beşiktaş için fevkalade güzel bir galibiyet oldu. Aksi olsaydı Sergen Yalçın ve futbolcular için sıkıntılı bir süreç olacaktı. Zaten büyük camiaların büyüklüğü de böyle derbilerden sonra ortaya çıkar. 'Derbilerin asla favorisi yoktur' denir. Avrupa'da henüz başarı sağlayamasa da iyi oynayan, arzu eden, iştahlı olan, bir Beşiktaş vardı. İşte böyle bir şeye ihtiyacı vardı Beşiktaş'ın. Oyunu ve isteği çok beğendim. Umut Meraş'ı çok beğendim. Ersin harikaydı. Ve tabii ki Larin'e ayrı sayfa açmamız lazım. Orada Sergen hocaya da ayrı sayfa açmamız lazım. Larin'de büyük emeği var. Batshuayi ve Ghezzal için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim, onların daha iyi olması gerekiyor. Ama Batshuayi 1 gol atarsa gerisi gelecektir. Pjanic zaten çok iyi bir performans ortaya koyuyor."

"GALATASARAY'I İYİ BİR OYUNLA YENMEK ÇOK ÖNEMLİ"

"Tabii karşısında çok ciddi bir rakip vardı. Galatasaray'ı da göz ardı etmeyelim. Beşiktaş onları iyi oynayarak yendi. Galatasaray, Avrupa'da lider olarak geldi ve orada daha gol yemedi. İyi bir Galatasaray geldi. Bu nedenle bu maçı iyi oynayarak yenmek çok önemli bir şey. Bu galibiyetle Beşiktaş farklı bir boyuta geçmiş oldu. Önden kopmadı. Daha da morallendi. Yarışta kaç takım olur şu an bilemiyoruz ama Beşiktaş bu yarışın içinde olur."

"İLK KALEYE GEÇTİĞİNDE 'OLMAZ' DEMİŞTİK"

"Bir kere Ersin ilk kaleye geçtiğinde 'Olmaz' demiştik birçok kişi. Tecrübesiz diye konuştuk. Fakat başkan Ahmet Nur Çebi ve Sergen hoca çok ısrar etti. Bu konuda destek verdiler. Ve bu da bize bir oyuncu kazandırdı. Bugün Avrupa'dan bir tane kaleci transfer etseydik 3-3.5 milyon Euro'ydu tahmini maliyeti. Bu da Beşiktaş'ın kasasında kaldı. Hem bir oyuncu kazandık hem de böyle devam ederse milli takımın da en büyük adaylarından birisi olacak."

"UMUT PERFORMANSINI İKİYE KATLADI"

"Umut Meraş performansını ikiye katladı. Çok iyiydi. Bir şeyi çok iyi yapıyor Umut, onu atlamayalım. Serpil Hamdi Tüzün hocamız, 'Defans oyuncularının ilk görevi kalesini korumak, sonra da akıllı şekilde hücuma çıkmak' derdi. İşte Umut bunu çok iyi yaptı, önce kalesini savundu. Çok mücadele etti. Akıllı hücumlar gerçekleştirmeye çalıştı. Umut'un bu performansı, birdenbire patlaması Beşiktaş için çok güzel oldu."

"LARİN GİBİ FUTBOLCULARA İHTİYAÇ VAR"

"Ben Larin'in attığı goller dışında şunu söylemek istiyorum; ahlaklı bir futbolcu. Beşiktaş'ın böyle ahlaklı futbolculara ihtiyacı var. İşini iyi yapan, Beşiktaş'ı seven bir futbolcu. Böyle bir oyuncuyu da yakalamışsan macera aramaya gerek. Her zaman iş yapar. Batshuayi çok büyük umutlarla getirdik ama Larin sahneye çıktı. Ben bir teknik adam olsam, Larin gibi forvetim her zaman olsun isterim. Arka direk golünü söylemiyorum ama Muslera gibi bir kalecinin üstünden öyle bir gol atmak çok önemli. Zamanlaması çok iyiydi. Kontratı uzarsa iş yapar, ileride ne olur bilinmez ama Larin, Beşiktaş'ın en önemli futbolcularından birisi."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ