Daha önce Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla düzenlenen organizasyonda 7 kez kupayı müzesine götüren Beşiktaş, bu kupayı 1 kez de Süper Kupa adıyla almayı başardı.

Süper Kupa adıyla oynanmaya başlanan organizasyonun ilk kupasını, 2006-2007 sezonu açılışında Almanya'daki finalde ezeli rakibi Galatasaray'a karşı kazanan Beşiktaş, Süper Kupa'yı kazanan ilk kulüp olarak tarihe geçmesine rağmen, o günden bu yana bu büyük zaferi tekrarlayamadı.

Süper Kupa'nın sahibi olduğu finalden sonra lig ve kupa şampiyonu olarak çıktığı 2009-2010 sezonu Süper Kupa mücadelesinde ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 2-0 kaybeden Beşiktaş, kupa şampiyonu olarak kapattığı 2011-2012 sezonunun Süper Kupa finalini şike soruşturmasından dolayı oynayamadı. Federasyonun bu mücadeleyi bu sezon oynatmak için harekete geçtiği biliniyor.

2015-2016 sezonunda şampiyon olan Beşiktaş, Süper Kupa'yı Galatasaray'a penaltılarla kaybederken, 2016-2017 sezonu süper kupa finalinde ise kupa şampiyonu Konyaspor'a 2-1'lik skorla boyun eğmişti.

İlk Süper Kupa şampiyonluğundan sonra 3 Süper Kupa maçını kaybeden, 1 kez de oynamaya hak kazandığı final maçı ertelenen Beşiktaş, Antalyaspor karşısına, çifte kupalı şampiyon unvanıyla, tarihindeki ikinci Süper Kupa zaferini kazanmak için çıkacak.

Duhuliye.com