İşte Ülgen’in açıklamaları: 

“BEŞİKTAŞ İÇİN BÜYÜK FIRSAT”

Beşiktaş bu sezon aldığı sonuçlarla ne yazık ki taraftarını çok üzdü. Uzun zaman sonra ilk defa Avrupa kupalarına belki katılamayacak. Böyle bir sezonun son haftalarında oynanacak olan bir Fenerbahçe maçı, Beşiktaş takımı oyuncuları için büyük bir fırsattır. Oyuncular böyle maçlarda oynayacakları iyi futbol ve takıma yapacakları katkıyla taraftarın gözünde bir krediye sahip olur. Bu maç aynı zamanda bazı oyuncuların Beşiktaş’ta kalıp kalmayacaklarını büyük ölçüde belirleyecek bir maç dahi olabilir. Fenerbahçe takımı da sezon içerisinde Beşiktaş’ın yaşadıklarına benzer sıkıntılar yaşadı, benzer sonuçlar aldı ama özellikle teknik direktör değişikliği sonrasında iyi sonuçlar alarak ikinci sıraya kadar yükselmesini bildi. Şampiyonluğa erken havlu atılan bir sezonda bizim Beşiktaş’tan beklediğimiz de buydu. Beşiktaş bu yükselişi gösteremedi. Şimdi taraftarını bir nebze olsun mutlu edebilmek için bu maçı kazanmak durumunda.

“DEFANSTAKİ EKSİKLER ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL”

Beşiktaş’ta özellikle defans hattında önemli eksikler var fakat bu mücadelede farklı bir anlayışla sahada olacaktır. Eksik oyuncular elbette önemli ama bu tarz maçlarda yıldız oyuncuların performansını belirleyici olur. Özellikle hücum hattındaki  oyuncular iyi performans göstermek durumunda. Beşiktaş’ın bugünkü maçta savunmayı ön planda tutarak hareket etmesi doğru olmaz. Beşiktaş bu maçta sadece kazanmayı düşünmeli ve yıldız oyuncularından gereken katkıyı almalı. Büyük takımların yıldız oyuncuları da hücum oyuncularıdır. Savunmadaki eksiklerden ziyade ofansif oyuncuların performansı önemli.

“VALERIEN ISMAEL BAHANE ÜRETMESİN”

Yeni teknik direktör Valerien Ismael göreve geldiğinden beri Beşiktaş sadece Trabzonspor maçında bol oynadı diyebiliriz. Bunun dışında kazanılan Alanyaspor maçında dahi iyi futbol oynandığını söyleyemeyiz. Alanya maçının ardından Giresun ve Kasımpaşa maçlarında kötü oyun ve sonuçlar geldi. Fenerbahçe maçı bu kötü sonuçları unutturabilecek bir maç. Ancak Valerien Ismael’in Kayserispor maçı sonrasında Rosier için söylediği ‘en önemli oyuncumuzu kaybettik’ sözü yanlış. Futbol bir takım oyunudur ve Beşiktaş büyük bir takımdır. Büyük takımlar oyuncuların eksikliklerini kapatırlar ve oyuncuya bağlı oyun oynamazlar. Ismael Hoca bahane üretmesin, yıldız futbolcular oynamadığı zaman oynayanların içinden yıldız çıkarabilen hocaya ben hoca derim. Sergen Yalçın örneğine bakarsak hem kısıtlı imkanlarla bu oyuncuları çıkardı, hem de Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşıdı. Ne oyuncular kazandırdı, sonuç ortada. Beşiktaş’ta Rosier’in de, diğer bütün eksiklerin de yeri mutlaka dolar.

“KASIMPAŞA MAÇI YÖNETİME UYARIYDI”

Beşiktaş’ta futbolcular kadar yönetimin de bugün gelinen başarısızlık noktasında payı var. Son iç saha maçı olan Kasımpaşa maçında yönetime karşı da istifa tezahüratları yükseldi. Kısa sürdü ama yine de bu yönetime yapılmış bir uyarıydı. Beşiktaş ay sonunda kongreye gidecek. Tıpkı oyuncular gibi yönetimin de yeni sezona çok iyi hazırlanması, bu sezon yaptığı hataları tekrar etmemesi gerekiyor. Yönetim bu maçın önemini teknik heyet ve oyunculara da vurgulamalı, onları bu maça iyi hazırlamalı. Aksi taktirde Kasımpaşa maçında uyarı olarak verilen tepkiler olası bir derbi yenilgisinde çok ciddi boyutta protestolara dönüşebilir. Yönetim de istemediği sonuçlarla karşılaşabilir. Beşiktaş derbi maçtan kayıpla ayrılırsa bunun faturasını ödeyecek ilk adres yönetim olur.

 Duhuliye.com   / ÖZEL RÖPORTAJ